Likti gimtinėje vilios darbo vietomis

Kauno darbo biržoje startuoja projektas "Stabdyk emigraciją", kurio partneriais šiandien oficialiai tapo Kauno krašto pramonininkų ir darbdavių asociacija bei bendrovė "Garlita".

Kauno darbo biržoje startuoja projektas "Stabdyk emigraciją", kurio partneriais šiandien oficialiai tapo Kauno krašto pramonininkų ir darbdavių asociacija bei bendrovė "Garlita".

Specialistai pastebi, kad didelis jaunimo nedarbas atsiliepia krašto ekonomikai. Pagrindinė nedarbo priežastis – patirties trūkumas ir sudėtingai pritaikomos studijų metu įgytos žinios. Visa tai skatina jaunimą užsidirbti traukti į užsienį.

"Lietuvoje trūksta kvalifikuotos darbo jėgos. Gaila, kad mokslas mažai bendradarbiauja su verslu, trūksta grįžtamojo ryšio. Tuo labiau, yra sunku nuspėti, ko reikės darbo rinkoje po penkerių metų" – pastebėjo Kauno krašto pramonininkų ir darbdavių asociacijos prezidentas Jonas Guzavičius.

Projektą "Stabdyk emigraciją" neatsitiktinai inicijavo privati bendrovė.

"Mums reikalingi specialistai, mokantys naudoti technologijas. Juk į rinką ateina nanotechnologijos, reikalaujančios didelių žinių. Taip kilo mintis: neįstojusiuosius į aukštąsias mokyklas norime pakviesti į mokymus, vėliau suteikiant darbo vietą, kurioje žmogus uždirbtų 1 000 eurų į rankas. Geresni programuotojai gautų 1 700 eurų į rankas", – aiškino "Garlitos" generalinis direktorius Juozas Martinkaitis.

Mokymai truks du ar tris mėnesius. Programoje – ne tik teorinių žinių, bet ir profesinės technologinės anglų kalbos mokymas bei praktinis įgūdžių lavinimas. Mokymų metu bus mokama 325 eurų stipendija, o pradėjus dirbti – 600–700 eurų atlyginimas.

Jeigu susidarys 40 asmenų grupė, mokymai prasidės jau nuo rugsėjo. Privati įmonė į specializuotus darbuotojų mokymus investuoja ne pirmą kartą.

"Iš 30 besimokiusiųjų toliau dirbti liko 26 – tai puikus rezultatas. Iš jų ne vienas siekia mokslo ir toliau: studijuoja kolegijose, universitete siekia bakalauro ar magistro diplomo. Jiems sudarome lankstesnį darbo grafiką, išleidžiame į sesijas. Tuo metu jiems mokame vidutinį darbo atlyginimą", – pasakojo J.Martinkaitis.

Kauno teritorinės darbo biržos direktorius Tautvydas Bielozarevičius pasižiaugė verslininkų iniciatyva.

"Svarbu tai, kad šiame projekte turėtų dalyvauti neturintys darbinės patirties asmenys. Šiuo atveju kalbama apie įmonę, kuri kuria aukšto europinio lygio produktą ir garantuoja savo darbuotojui kokybišką darbo vietą: sąlygas tobulėti, pozityvų požiūrį į darbuotoją ir prestižą", – pabrėžė Kauno teritorinės darbo biržos vadovas.

Projekto partneriai kviečia šiuo pavyzdžiu sekti ir kitas įmones bei padėti užkirsti kelią emigracijai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

idomu

idomu portretas
kokiu būdu bus atrinkti laimingieji? Vis girdime, kad trūksta gamtos mokslus, technologijas ar inžinierinias specialybes studijuojančių jaunuolių, bet dauguma tokių DB gauna siuntimus eiti į tas įmones, kur reikia vadybininkų, pardavėjų, pagalbinių darbininkų ir t.t, nes DB atstovės net nenutuokia, ką tokius mokslus baigę jaunuoliai gali dirbti ir galų gale juos nusiunčia kažkur , kas nieko bendro neturi su turimų žinių bagažu.Tokia realybė.

Amdrius

Amdrius portretas
600-700 euru atlyginimas - cia per savaite ar per menesi? As uzdirbu vidutiniskai £1240 per savaite, tai gal dar pakentesiu emigracijoje, gerai?

Manau,

Manau, portretas
kad tai pasakėlės. Manau, kad netrukus ta privati įmonėlė ims gauti dotacijas iš biudžeto ir tuo pasaka pradės artėti prie pabaigos.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių