Ligoninės automobiliais – į šventes ir atostogauti?

Dienraščio „Kauno diena“ rašinys

Respublikinės Kauno ligoninės darbuotojais prisistatę asmenys išplatino skundą, kad jų vadovai tarnybinių automobilių neskiria nuo asmeninių – juos naudoja lyg nuosavus. Skundas jau sudomino teisėsaugą. Ligoninės vadovas teigia įtariantis kerštą.

Teigia bijantys susidorojimo

Ilgiausią skundą įvairioms institucijoms adresavę Respublikinės Kauno ligoninės Transporto tarnybos darbuotojais prisistatę asmenys prabilo apie juos piktinantį ir į neviltį varantį, jų teigimu, nederamą ir net nusikalstamą vadovų elgesį. Skunde įvardijami ir galimi konkretūs dokumentų klastojimo, ir galimi lėšų grobstymo atvejai. Kai kurie iliustruojami ir nuotraukomis.

"Reorganizuojant ligoninę ir jos padalinius buvo daug žadama, bet rezultato jokio, nes administracija su generaliniu direktoriumi Linu Vitkumi tik susistatė jam parankius, paslaugius seniai pažįstamus žmones, atleido seniai dirbusius ir jiems neįtikusius, kad galėtų laisvai piktnaudžiauti savo užimamomis pareigomis", – apgailestavo darbuotojai. Skundą jie parašė anonimišką, bijodami vadovų susidorojimo.

"Susumavus visus pažeidimus ir patirtas išlaidas, nešnekant apie nesumokėtus mokesčius valstybei, gausime įspūdingas sumas, dėl to nukenčia kiti ligoninės darbuotojai, o pacientai netenka kokybiškesnių ir geresnių paslaugų", – rašo darbuotojai.

Vežioja ir per atostogas

Remiantis skundu, ligoninės vairuotojai kartais buvo priversti dirbti už ačiū, į darbą jie buvo kviečiami ir per savo atostogas. Teiginiai pagrindžiami ir konkrečiais faktais. Pavyzdžiui, minima, kad 2015 m. ligoninės vairuotojas, būdamas kasmetėse atostogose, paėmė tarnybinį transportą ir važiavo į Kauno oro uostą paimti iš atostogų užsienyje grįžusius L.Vitkų ir buvusį patarėją, dabartinį l. e. p. direktorių valdymui Rimantą Autuką su žmonomis.

Tai užfiksuota nuotraukose, kuriose matyti, kaip minėti asmenys tarnybiniu automobiliu pasitinkami oro uoste. Skunde papildoma, kad R.Autukas iš oro uosto buvo vežamas net į Vilnių.

"Ši 300 km kelionė nebuvo nurodyta automobilio kelionės lape, nuvažiuotus kilometrus nurašant kitai darbo dienai", – rašė skundo autoriai. Anot jų, tai žinojo ir tyliai pasirašė ligoninės Infrastruktūros valdymo skyriaus vadovas Vytautas Armolaitis ir šio skyriaus Transporto tarnybos vadovas Darius Galeckas.

Darbuotojai pridūrė, kad D.Galeckas ir V.Armolaitis susirinkimo metu yra informavę visus, kad ligoninės transportas jokiomis aplinkybėmis negali būti naudojamas asmeniniams tikslams. Buvo pabrėžta, kad tai draudžia šalies įstatymai, ministerijos ir pačios ligoninės patvirtintos taisyklės.

Siūlo palyginti duomenis

Skundo autorių duomenimis, šių metų sausio 8 d. tas pats vairuotojas jau po savo darbo valandų tarnybiniu automobiliu "Toyota" vyko į Vilniaus oro uostą parsivežti parskridusios ligoninės direktorės medicinai Vitalijos Gresevičienės. Pasitikimas taip pat buvo užfiksuotas nuotraukose.

Teigiama, kad vairuotojas dirbo be jokio užmokesčio, jo sugaištas laikas neįtrauktas į darbo grafiką ir oficialiai jam nesumokėta už viršvalandžius, neteisėtai buvo nurašyti sunaudoti degalai, eikvotas ligoninės turtas.

Darbuotojai piktinosi ir tuo, kodėl į naujametį įmonės vakarėlį ligoninės vadovai, taip pat ir už antikorupcijos priežiūrą atsakingas Medicininių inovacijų ir plėtros skyriaus inovacijų ir plėtros koordinatorius Andrius Statkevičius, atvyko tarnybiniais automobiliais.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

V

V portretas
Man atrodo viską pakabino ant galecko, nes visi neparankus jam jau išėjo. Vitkus ar Aromolaitis ant savęs galecko bėdų neims.ragai tau galeckai.

kolega

kolega portretas
Galima tarti vien dėkingumo žodžius ligoninės vadovui ir pavaduotojai, džiaugtis konstruktyviais sprendimais ir realiomis permainomis .Straipsnyje aprašyta dirbtinai sukurta problema.Iš praeities: darbo metu, pvz.Kauno klinikose, tarpmiestinio ryšio telefonu pasinaudojęs darbuotojas gaudavo sąskaitą kartu su atlyginimo lapeliu; už tarnybinius pietus -taip pat.Gyvenimas tęsiasi!

patriotas

patriotas portretas
Kad tik viskas būtų ištirta kompetetingai. Žinant mūsų sistemą, labai abejoju, ar vėl nebus prasilenkiama su objektyvumu ir viskas sukarta ant vieno D. Galeckui neparankaus žmogaus pečių. Sveikinu darbuotojus už drąsą. O Galeckui - tiek purvo palikęs po savęs laimingas niekada nebūsi.
VISI KOMENTARAI 66

Galerijos

Daugiau straipsnių