Lietuvos vaikai tebemoka kurti pasakas

Penktadienį Kaune paaiškėjo mažųjų rašytojų festivalio „Lietuvos vaikai kuria pasakas“ nugalėtojai ir laureatai. Geriausiu kūriniu pripažintas „Trijų brolių susitikimas su muzikos garsais”, kurį parašė Šakių rajono Geldaudiškio vidurinės mokyklos penktokas Tomas Ignatavičius.

„Kurti mane paskatino mama”, – pasakojo berniukas. Jis pasirinko rašyti apie muziką, nes pats jau trejus metus mokosi skambinti pianinu ir tai jam labai patinka. Aukso medalį už geriausią pasaką šiame festivalyje jis laimėjo ir pernai.

Teatralizuotos šventės metu buvo apdovanota daugiau nei 10 jaunųjų kūrėjų. Tačiau didžiausia dovana vaikams buvo tai, kad jų pasakos išleistos knygoje „Lietuvos vaikų pasakos“.

Radviliškio V.Kudirkos pagrindinės mokyklos antrokė Ema Kuniutytė sakė labiausiai mėgstanti skaityti apie burtininkes, tačiau festivaliui sukūrė pasaką apie nykščiukus-pirščiukus.

„Mama padėjo tik vieną žodį parašyti“, – sakė mergaitė, rodydama savo kūrinį atspausdintą knygoje.

Pasakas atrinko ir vertino etnologai, istorikai, filologai, žurnalistai bei jaunieji ekspertai iš Kauno Vyturio katalikiškos vidurinės mokyklos.

Renginį organizuojančiai leidyklai „Kalendorius” buvo atsiųsta apie 300 pasakų. Jas kūrė 6-12 metų vaikai iš visos Lietuvos ir netgi Lenkijos. Seinuose gyvenančios Julijos Balutytės pasaka „Kalėdų dovanos“ buvo atrinkta ir išleista kartu su kitais geriausiais 39 kūriniais. Visų kitų vaikų, dalyvavusių festivalyje-konkurse, vardai, pavardės ir pasakų pavadinimai išvardyti knygos gale.

Šis mažųjų rašytojų festivalis – jau penktasis. Viena renginio kuratorių Vaiva Štrimaitienė džiaugėsi, kad kiekvienais metais gauna vis originalesnių ir įvairesnių pasakų, tačiau pasitaiko ir plagiatų, kai atsiunčiamos istorijos, „pasiskolintos“ iš interneto.



NAUJAUSI KOMENTARAI

kuria

kuria portretas
nes skaito KNYGAS,tik skaitydami knygas ,gali turėti fantazijos ir kūrybiškumo,tik gaila ,kad vis skaitančių Mažiau...................

Kedytesfantazijos

Kedytesfantazijos portretas
O taip,kaip Kedytes fantazijos su Kedzvenckiu nuorodomis! 100% teisybe,vaikai kuria pasakas!

tadas

tadas portretas
Saunuoliai - taip ir toliau! ;)
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių