Lietuvos sporto muziejuje – užsienio lietuvių desantas

Šiandien Lietuvos sporto muziejuje viešėjo Šiaurės Amerikos lietuvių fizinio auklėjimo ir sporto sąjungos delegacijos atstovai, dalyvavę IX Pasaulio lietuvių žaidynėse Klaipėdoje.

Muziejaus direktorius Pranas Majauskas pasveikino atvykėlius ir juos pakvietė į 1938 metų filmo apie Lietuvos pirmąją tautinę olimpiadą, vykusią Kaune, peržiūrą. Vėliau lankytojams surengta ekskursija po muziejų.

Ekspozicijų salėje P. Majauskas pristatė lietuvių iškovotus trofėjus bei prisiminė, kaip buvo įkurtas Lietuvos tautinis olimpinis komitetas.

„Čia matome tik trečdalį eksponatų, kiti netelpa, todėl yra saugomi fonduose. Sulaukėme net Virgilijaus Aleknos pasiūlymo eksponuoti jo iškovotus medalius, – kalbėjo muziejaus direktorius. – Tikimės, jog bus sukurta paroda apie lietuvių sportininkų organizacijų veiklą užsienyje. Juk apie jas beveik nieko nežinome."

Delegacijos vadovas Laurynas Misevičius padėkojo už jaukų priėmimą ir prisipažino, jog jam visuomet smagu grįžti į Lietuvą, ypač į Kauną, kuriame jis gimė ir užaugo.

„Manau, jog tik išvykęs į svetimą kraštą gali pasijusti tikru savo šalies patriotu. Tuomet atbunda meilė tėvynei ir atsiranda noras burtis į sąjungas ar draugijas su kitais užsienyje gyvenančias lietuviais. Juk tik praradęs supranti, ko netekai“, – teigė L. Misevičius.

Viešnagė baigėsi muziejaus pagrindiniame pastate, kur delegacijos nariams buvo įteikti padėkos raštai bei simbolinės statulėlės.



NAUJAUSI KOMENTARAI

saulius

saulius portretas
Straipsnis nevertas demesio. Pirmoko rasleva.kiek galina nesamones rasyt ????
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių