Lietuvos muay thai žvaigždės nokautavo Tailando kovotojus

Sekmadienį Kauno „Žalgirio“ arenos amfiteatre tikriausiai nebuvo kur nukristi obuoliui – sausakimšoje arenoje nugriaudėjo tarptautinis muay thai turnyras „Powerfight“, kurio vinimi tapo pajėgiausių Lietuvos ir Tailando kovotojų susirėmimai.

Renginio metu žiūrovai išvydo dešimt įnirtingų kovų. Tačiau labiausiai žiūrovai laukė lietuvių ir tajų muay thai dvikovų.

Lietuvai šiose didelį susidomėjimą kėlusiose varžybose atstovavo Lietuvos muay thai pradininko – Kauno sporto klubo „Titanas“ – auklėtiniai: Sigitas Gaižauskas, Deividas Danyla ir Mindaugas Narauskas.

Žavesio ir egzotikos renginiui suteikė prieš dvikovas šokamas, kaip tai visada vyksta Tailande, senovinis ritualinis šokis wai khru ram muay.

Pirmasis su Tailando atstovu Thanakornu Buathetu į ringą užlipo kylanti Lietuvos muay thai žvaigždė M. Narauskas: prieš puikiai pasirengusį lietuvį pietryčių Azijos kovotojas nerado priešnuodžių ir lietuvio pergalė po trijų raundų nekėlė abejonių.

It žaibas į ringą įsiveržęs „Titano“ kovotojas Deividas Danyla visiškai kontroliavo dvikovą prieš Nattapongą Pradchayakittį ir jau pirmojo raundo pabaigoje, žiūrovams juokaujant, kad tuo metu Tailande jau gili naktis ir svečiams laikas ilsėtis, galingais smūgiais rankomis pasiuntė varžovą į nokautą.

Vakaro desertui buvo skirta paskutinė dvikova tarp Europos čempiono Sigito Gaižausko ir Muay Thai tėvynės kovotojo Phongnareto Thongkhamo.

Du raundus vykusi žvalgyba ir taktinė kova trečiajame virto audringomis lietuvio atakomis: po tikslių smūgių alkūnėmis tajui buvo užfiksuotas nokdaunas, o netrukus jau sutrikusį ir besiblaškantį ringe Tailando kovotoją Sigitas pasiuntė į nokautą.

„Nuostabu, kad Tailando kovotojai atvyko į Lietuvą, bet nuostabiausia, kad dabar jie žino – Lietuvoje yra stipriu kovotoju! Tai įrodėme pergalėmis ringe“, - teigė sporto klubo „Titanas“ įkūrėjas ir muay thai pradininkas Lietuvoje Marius Misiūnas.

Renginiui žavesio suteikė ir svečių iš Tailando surengtas muay boran (senasis boksas) pasirodymas.

Šis kovos būdas vadinamas muay thai pirmtaku ir jam naudojama ne aštuonių kūno dalių technika – du kumščiai, dvi alkūnės, du keliai, dvi pėdos, bet devynių – ir galvos. Šio kovos būdo technika sudėtingesnė, taip pat kovos metu naudojamas užlaikymas.

Muay boran kilo tuo metu, kai tajai kovojo prieš jų šalį užpuolusius mirtinus Birmos (dabar Mianmaro) karius, o išpopuliarėjo po kultinio istorinio tajų filmo „Ong Bak“.

Įspūdingą reginį Kaune organizavo Tailando karalystės Užsienio reikalų ministerija kartu su Lietuvos Muay Thai sąjunga.

Į Lietuvą iš Tailando atvyko net 15-os žmonių delegacija: treneriai, sportininkai, Kopenhagoje rezidentuojančios Tailando ambasados darbuotojai ir net virėjas.

Svečiai iš Tailando pirmadienį aplankė Neįgalaus jaunimo užimtumo centrą.

Pirmadienio vakarą vyks seminarai Kaune, antradienį – Vilniuje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

acsd vsd

acsd vsd portretas
tai faktas pasimtu Por pramuka ir pasibaigtu pergales pas lietuvius

Kolas

Kolas portretas
Ir vel eilini kart lavonu priveza...
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių