Lietuvos mokslininkas tapo JT nepriklausomos mokslininkų grupės nariu

  • Teksto dydis:

Pirmą kartą Lietuvos mokslininkas tapo Jungtinių Tautų (JT) nepriklausomos mokslininkų grupės nariu – tarp 15 šalių ekspertų, rengsiančių pasaulio darnaus vystymosi ataskaitą, Lietuvos mokslo tarybos siūlymu JT patvirtinto Kauno technologijos universiteto Aplinkos inžinerijos instituto direktorius prof. habil. dr. Jurgį Kazimierą Staniškį.

Jis tapo ir vienintelių atstovu šioje grupėje iš Rytų Europos.

Į nepriklausomą JT mokslininkų grupę ekspertai atrinkti pagal pasaulinio darnaus vystymosi ataskaitos temas, ekspertų mokslinių interesų sritis, taip pat, kad būtų užtikrinta geografinė ir lyčių pusiausvyra bei mokslo sričių ir institucijų įvairovė. Į JT ekspertų grupę 193 JT šalys nominavo 60 gamtos ir socialinių mokslų sričių ekspertų iš viso pasaulio: 23 kandidatus pasiūlė Vakarų Europa ir JAV, 12 – Azija, 14 – Afrika, 6 – Rytų Europa (įskaitant Lietuvą), 6 – Lotynų Amerikos šalys.

JT Generalinio Sekretoriato sudarytoje ekspertų grupėje – mokslininkai iš Austrijos, Belgijos, Danijos, Ganos, Indonezijos, Jamaikos, Jordanijos, Jungtinių Amerikos Valstijų, Kamerūno, Lietuvos, Meksikos, Pietų Korėjos, Prancūzijos, Suomijos, Šveicarijos.

Kaip rašome JT pranešime, ataskaita yra pagrindinė priemonė sekti ir vertinti, kaip sekasi siekti iki 2030 m. numatytų darnaus vystymosi tikslų, taip pat sustiprinti mokslo ir politikos sąveiką ir šalių vadovams pateikti mokslu pagrįstą instrumentą, padėsiantį skatinti skurdo mažinimo ir darnaus vystymosi politiką.

Ataskaitoje, kuri bus paskelbta 2019 m. pabaigoje, bus pateiktas mokslinis požiūris į darnų vystymąsi ekonominiu, aplinkosaugos ir socialiniu aspektais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Romas Zubinas-Tęsėjas

Romas  Zubinas-Tęsėjas portretas
Kad tapo JT nariu, tai garbė ir mokslininkui, ir Lietuvai. Tačiau pripažinimas reikalingas ir LIETUVAI! Ar mūsų mokslininkai galvoja apie LIETUVĄ? Mokslininkai jau turėtų būti žinoma, kad: - Lietuvių kalba pati seniausia kalba Žemėje: - Lietuvių kalbos dėka yra įminta Pasaulio Praeitis, Dabartis ir Ateitis: - Lietuvių kalbos dėka yra atrasti Trečiasis ir Ketvirtasis Žemės ašies judėjimai; - Lietuvių kalbos dėka sužinota - Kaip ir kodėl Žemėje klimatas kinta! Ir t.t, ir t.t. Visa tai galima sužinoti tiktai ir tiktai seniausios Žemėje LIETUVIŲ KALBOS DĖKA. Kur gi yra mūsų mokslininkai? Kodėl jie savo veiklą sieja tiktai ir tiktai su savo profesija?! Kodėl jie netampa tikrais mokslininkais o lieka tiktai vienos siauros savo profesijos specialistais ir tampa šios srities amatininkais? O kur platūs moksliniai tyrimai, kurie apjungtu bent kelioliką mokslo sričių? KUR TIKRI MOKSLININKAI?!

?

? portretas
Kada daryta nuotrauka?

FELĖ

FELĖ portretas
SVEIKINU GERB. MOKSLININKĄ -GARBĖ VISAI LIETUVAI
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių