Lietuvos meškinai prieglobstį surado Čekijoje

Penktadienį iš Lietuvos zoologijos sodo Kaune į naują laukinių gyvūnų buveinę Čekijos Tabor – Vetrovy vietovėje laikinai išsikėlė gyventi graži juodųjų Amerikos meškų šeimynėlė.

Čekijoje jie galės mėgautis puikiomis gyvenimo sąlygomis. Meškos į Kauną grįš tuomet, kai čia joms bus įrengtas naujas erdvus voljeras. Kada tiksliai tai įvyks, nežinia.

Šiuo metu zoologijos sode Kaune rengiamasi rekonstruoti baltajam meškinui Kasparui priklausiusį baseną. Jį, Kasparą, ketinama laikinai įkurdinti dabar laisvoje juodujų meškų buveinėje.

Kaip sakė Zoologijos sodo Kaune Žinduolių skyriaus vedėja Angelė Grebliauskienė, buvo labai sunku surasti vietą analogiškose Europos laukinių gyvūnų buveinėse 22 metų lokiui Grygui ir dviem jo šešiolikmečiams sūnums – Suodžiui ir Šlepsiui. Pasirodo, visuose Europos zooologijos soduose jau gyvena juodosios meškos.

Šeimynėlę mielai sutiko priimti besikuriantis zoologijos sodas Čekijoje. Jo darbuotojai kolegoms Kaune jau skambino ir nuramino, kad naujakuriai jaučiasi puikiai. Matyt, meškoms patiko jų nauja erdvesnė buveinė.


Šiame straipsnyje: Zoologijos sodasmeškos

NAUJAUSI KOMENTARAI

asta

asta portretas
ar kas matete baltaja meska. ji visai tuoj nustips. seiles teka. palupis dreba. ar cia is senatves? ar is vargino gyvenimo?

pasipiktinusi

pasipiktinusi portretas
negaliu ziuret i ta kankinama balta meska. Jei neturit salygu, tai nelaikykit. Ziauru, ji ten isprotejo tuose keliuose kvadratiniuose metruose.

Kaunietis

Kaunietis portretas
Primena konclageri...Dar klausimas zoologijos sodo myletojams - ar naturaliai gamtoje meskos ant betono gyvena ? Gal uzdarykim pagaliiau sita kankinimo erdve miesto centre ir irenkime Lietuvoje gyvenanciu ir nukstanciu rusiu zooekologijos zoda, kuris butu bent desimt kartu didesnis nei sis zookalejimas Kaune.
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių