Lietuvos banko kasos Vilniuje ir Kaune dirbs ilgiau

  • Teksto dydis:

Nuo šiandien, spalio 24 d., ilginamas Lietuvos banko kasų Vilniuje ir Kaune darbo laikas, siekiant, kad gyventojai galėtų patogiau naudotis nemokamomis grynųjų pinigų paslaugomis, taip pat įsigyti kolekcinių ir proginių monetų.

„Įsiklausėme į gyventojų pageidavimus ir, sutelkę vidaus išteklius, pailginome mūsų kasų Vilniuje ir Kaune darbo laiką. Nuo šiol per savaitę gyventojams aptarnauti kiekvienoje kasoje skirsime maždaug 50 proc., arba 12 val., daugiau darbo laiko, palyginti su ankstesniu grafiku“, – sako Lietuvos banko Grynųjų pinigų departamento direktorius Deivis Stankevičius.

Visomis darbo dienomis kasos pradės dirbti 8.30 val. – pusvalandžiu anksčiau – ir dirbs be pietų pertraukos. Pirmadieniais Vilniuje, ketvirtadieniais Kaune Lietuvos banko kasų darbo laikas ilginamas 3 valandomis – iki 18 val. Kitomis darbo dienomis kasos darbą baigs pusvalandžiu vėliau nei dirbo iki šiol (15.30 val., penktadieniais – 14.30 val.).

D. Stankevičius priminė, kad Lietuvos bankas gyventojams nemokamai teikia svarbias grynųjų pinigų paslaugas, kaip antai: litų keitimas į eurus, netinkamų apyvartai pinigų keitimas ir kt. Be to, čia galima įsigyti kolekcinių ir proginių monetų.

Nuo šių metų balandžio Lietuvos bankas gyventojams pasiūlė naujų, nemokamų grynųjų pinigų paslaugų – kasose ribotais kiekiais stambinami ar smulkinami eurų banknotai. Be to, čia galima už nominaliąją vertę įsigyti (išsikeisti) nebuvusių apyvartoje apyvartinių ir proginių eurų monetų su Lietuvos nacionaline puse.

Gegužę Vilniuje, Žirmūnų g. 151, pradėjo veikti atnaujinta ir modernizuota, patogesnė klientams Lietuvos banko kasa. Kitų metų pavasarį planuojama atidaryti ir elektroninę kolekcinių ir proginių monetų parduotuvę. Taip siekiama Lietuvos ir užsienio kolekcininkams sudaryti patogesnes sąlygas įsigyti Lietuvos banko leidžiamų numizmatinių vertybių.

Naujas Lietuvos banko kasų darbo laikas

Vilniuje, Žirmūnų g. 151

Kaune, Maironio g. 25

I 8.30–18.00

II 8.30–15.30

III 8.30–15.30

IV 8.30–15.30

V 8.30–14.30

I 8.30–15.30

II 8.30–15.30

III 8.30–15.30

IV 8.30–18.00

V 8.30–14.30

Be pietų pertraukos.

Šventinės dienos išvakarėse darbo diena trumpesnė viena valanda.

 

Lietuvos banko kasose Vilniuje ir Kaune teikiamos paslaugos

Smulkinami ar stambinami eurų banknotai (limitas – iki 500 Eur asmeniui per dieną)

 

Keičiami pinigai į naujas apyvartines ir progines eurų monetas su Lietuvos nacionaline puse (limitas – iki 50 vienodų monetų asmeniui)

 

Monetos keičiamos į banknotus (500–1 000 monetų, t. y. tiek, kiek telpa kasoje esančioje 1 l talpos dėžutėje)

 

Parduodamos numizmatinės vertybės

 

Keičiami litai į eurus

 

Keičiami sugadinti ir susidėvėję eurai

 

Priimami ekspertizei eurai ir litai

 

 

Lietuvos banko kasose galima atsiskaityti mokėjimo kortelėmis.

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių