Priminimas Kauno gyventojams: to nepalikite paskutinei minutei

Valstybinė mokesčių inspekcija (VMI) antradienį pradėjo priimti 2015 metų gyventojų deklaracijas. Iki pietų Kauno AVMI jau spėjo pajamas deklaruoti per 250 gyventojų.

VMI atstovai pabrėžė, kad kiekvienais metais pasibaigus deklaravimo vajui vertinama, kaip sėkmingai gyventojai priėmė pasiūlytas naujoves ir svarstoma, kaip dar palengvinti kasmetinę deklaravimo užduotį. 

Mokesčius deklaruojantys gyventojai šiemet VMI sistemoje ras naujovių. „Prieš pateikiant deklaraciją sistema aiškiai nurodys, kokią sumą asmuo privalo susimokėti ar susigrąžinti iš valstybės. Iššoks papildomas langas, kurio dėka neliks jokių abejonių“, – teigė Kauno AVMI viršininkė Judita Stankienė.

Taip pat preliminariose deklaracijose bus pateikiama informacija apie transporto priemonių įsigijimo sandorių sumas bei nekilnojamąjį turtą. Sistemoje taip pat veikia ir valiutos skaičiuoklė, mat gyventojai pirmą kartą deklaracijas teiks eurais.

Šiemet pajamų deklaracijas gyventojai turi užpildyti iki gegužės 2 d. Deklaruoti pajamas turi gyventojai, kurie vykdė individualią veiklą ar gavo pajamų, nuo kurių būtina susimokėti mokesčius, taip pat gyventojai, kurie privalo pateikti turto deklaracijas dėl užimamų pareigų bei pasinaudoti mokesčių lengvatomis ar mokesčius susigrąžinti norintys asmenys. Deklaruoti gyventojams teks ir gautas brangias dovanas – didesnes nei 2500 eurų vertės.

Kauno AVMI atstovai rekomenduoja nepamiršti iki birželio 30 d. užpildyti formas apie turto įsigijimo šaltinius. Tai aktualu tiems gyventojams, kurie dovanų gavo arba pasiskolino atitinkamas lėšas, kurios nebuvo notariškai patvirtintos ir už jas įsigijo nekilnojamo turto. Tai dažniausi tėvų ir vaikų sandoriai.

Šiemet beveik 1,8 mln. gyventojų VMI jau yra paruošusi preliminariąsias pajamų deklaracijas, iš kurių 1,1 mln. jas pateikti gali paspaudę vos kelis mygtukus. VMI primena, kad patogiausiai ir greičiausia tai padaryti e.būdu – pasinaudojant programėle išmaniesiems telefonams ir planšetiniams kompiuteriams e.VMI arba Elektroninėje deklaravimo sistemoje (EDS).

Praėjusiais metais Kauno apskrityje už 2014 metus pateikta apie 260 tūkst. pajamų deklaracijų. 99 proc. tai padarė elektroniniu būdu. Pernai VMI 128 tūkst. Kauno apskrities gyventojų, pasinaudojusių mokesčių lengvatomis, grąžino 13,5 mln. eurų.

Kaip ir kasmet, gyventojai raginami deklaravimo neatidėti paskutinei dienai. Deklaravimo laikotarpiu Kauno AVMI keis darbo laiką, jis prailgės nuo 7.30 iki 18.30 val. Taip pat talkins laikini praktikantai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Mario

Mario portretas
Su iššokančiu langeliu tai prajuokinot. Iššoko 10 kart didesnė suma (grąžintina) nei priklauė, atšaukiau. Dar kartą bandant iššoko jau mažesnė suma (vistiek didesnė nei man priklauso). Trečią kartą jau parašė kad kažkiek gausiu ir kažkiek turėsiu sumokėt. Ketvirtą kartą vėl gerokai daugiau nei priklauso. Nebežaidžiau - patvirtinau :)

tai

tai portretas
gal pradekite nuo seimo ir valdininku o bedarbiai su vaikais ir pensininkai gali deklaruoti tik savo organus jei jie dar nesusideveje ir tinkami /mafijozams/....
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių