Lietuviškos braškės už 10 eurų atbaido ne visus

Kauno turgavietėse kol kas ant prekystalių karaliauja iš užsienio atvežtos braškės. Lietuviškomis uogomis prekiauja vienetai, o tokių braškių kaina kol kas – bent trigubai brangesnė.

Kainos drastiškai skiriasi

Mūsų šalyje užaugintų braškių galima rasti dar ne visuose turguose. Kauno Stoties turguje kol kas lietuviškų braškių iš viso nėra. Čia prekiaujama tik iš užsienio atvežtomis uogomis.

Prekybos miestelio „Urmas“ rinkodaros vadovas Jonas Plenta sakė, kad šiandien ryte čia buvo keli prekybininkai, turėję lietuviškų braškių, tačiau nedidelius kiekius.

Lietuviškų braškių kainos šiuo metu retam lietuviui įkandamos. Centriniame miesto turguje šįryt už pusę kilogramo lietuviškų uogų buvo prašoma 4,5 euro, tad kilogramas siekė 9 eurus. Tuo tarpu Stoties turgaus prekeiviai sako, kad pirmosios lietuviškos braškės gali kainuoti apie 10 eurų, tad šios turgavietės atstovai kol kas mūsų šalyje užaugintų uogų vežti neskuba.

„Kas jas pirks? Kas mokės 10 eurų už kilogramą, kai už tokią sumą gali nusipirkti tris kilogramus lenkiškų braškių? Juk pas mus klimatas toks pats, kaip ir Lenkijoje, tad tos braškės niekuo nesiskiria“, – kalbėjo prekeivė Jurga.

Kurios uogos skanesnės?

Šiuo metu prekystalius užkariavo lenkiškos braškės, kainuojančios apie 2,5-3 eurus už kilogramą. Jos beveik pakeitė ispaniškas ir graikiškas, kurios į Lietuvą buvo vežamos ankščiau. Stoties turgaus prekybininkai vieningai tvirtina, kad lenkiškos uogos gerokai skanesnės nei graikiškos.

„Tikrai šios skanesnės. Aš gi pati prekiauju, tai žinau. Kas čia yra iš Lenkijos atsivežti, pora valandų – ir jau galima dėti ant prekystalio, o iš Graikijos juk uogos šaldytuvuose atkeliauja, čia palaikai dieną kitą ir jos subliūkšta“, – sakė prisistatyti nenorėjusi moteris.

„Lenkiškose ir chemijos mažiau nei tose ispaniškose“, – pridūrė garbaus amžiaus pirkėja.

Pirkėjai pastebi, kad braškių kaina, lyginant su praėjusiais metais, šiek tiek pakilo, bet nežymiai. Patys prekybininkai tikina, kad kainos dar tikrai kris, nes šiuo metu prekiaujama pirmosiomis braškėmis, kurios visada būna brangesnės. Tačiau ir dabar prekeiviai susidomėjimu nesiskundžia.

Nori užsiauginti patys

Stoties turguje galima įsigyti ir braškių daigų. Iš Olandijos atvežti daigai – šiais metais labai paklausi prekė. Daigais prekiaujanti Aldona pasakojo, kad žmonės linkę patys auginti braškes.

„Populiariausios – saldžiosios, jas perka labiausiai. Tačiau yra ir ankstyvų, ir vėlyvų braškių daigų. Juos pasodinus galima šį sezoną turėti tikrai gerą derlių“, – tikino Aldona.

Viena pakuotė, kurioje yra penki daigai, kainuoja nuo 2,7 iki 3,5 euro.



NAUJAUSI KOMENTARAI

taip

taip portretas
Lietuvaiciu apetitas nerybuotas!!!

ww

ww portretas
Paziurekite,kokios braskiu kainos prekybcentriuose! Kai turgus prekiavo graikiskomis braskemis,nemanau,kad prekybcentriai turejo kitokias,o kaina skyresi drastiskai. O lietuviskas gali ipirkti tik valdininkai ir seimunai. Palauksime,kol atpigs.

Manau

Manau portretas
Neturiu pinigu neperku.Kam dejuoti.Yra kas pinigu turi ir gali pirkti.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių