Lietuviškos braškės – po 20 litų, bet pirkėjų netrūksta

Kauno Stoties turguje antradienį dažnas pirkėjas nešėsi braškių. Dažniau – lenkiškų, nes šios kelis kartus pigesnės nei lietuviškos.

Pačių augintomis raudonskruostėmis uogomis šiandien prekiavo du vyrai. Už kilogramą abu prašė po 20 litų. „Kiek?!“ – net žagtelėjo viena senutė, sužinojusi kainą. Išgirdusi tą patį atsakymą moteris susigūžė ir spruko šalin.

Tačiau lietuviškų braškių kaina baidė ne visus pirkėjus. Prie vieno prekiautojo savo eilės laukė net kelios moterys. „Man kilogramą“, – tradiciškai prašė viena, vėliau ir kita. „Brangu, bet nėra ką lyginti su lenkiškomis. Skonis labai skiriasi“, – tikino kaunietė Vitalija.

Lietuviškomis uogomis prekiavęs Karolis Lečkauskas ant prekystalio padėjo lapą, išduotą seniūnijos, kad braškės auginamos būtent jo šeimos ūkyje Ringauduose.

Pirmųjų braškių į turgų jis atsivežė dar prieš savaitę. „Pirmomis dienomis labai nedaug, tik po 10 kg priskindavome, todėl ir brangiau parduodavau – po 25 litus”, – pasakojo K.Lečkauskas.

Nepaisant didelės kainos, jo teigimu, per dieną vis tiek išpirkdavo visas uogas. „Kai kas bando derėtis“, – neslėpė braškių augintojas.

Šiandien vaikinas į turgų atsivežė 50 kg braškių. Iki pietų pusę jų jau buvo pardavęs.

„Aš dar vakar prašiau po 24 litus už kilogramą ir visas, kiek turėjau, pardaviau“, – prekyba nesiskundė ir pensininkas Adolfas Sasnauskas. Jis braškes augina savo sklypelyje Kliniškių kaime, esančiame netoli Skriaudžių. Šiandien atsivežęs parduoti apie 20 kg, kainą vyras keturiais litais nuleido atsižveldamas į šalimais prekiaujantį konkurentą, siūlantį kilogramą už dvi dešimtines.

Lenkiškų braškių pardavėjai turguje prašė nuo 7 iki 8 litų. „Daug kas perka. Dažniausiai po kilogramą. Visi nori kuo pigesnės ir skanesnės uogos“, – sakė prekybinkė Elytė.

Imdama gražą kaunietė Vilija, paklausta, kodėl susiviliojo lenkiškomis, o ne lietuviškomis braškėmis, kaip argumentą pateikė tik kainą.

„Visi žiūri į kainą. Aš irgi. Braškes perku ne dažnai. Laukiu savo uogų“, – aiškino moteris. Ji tikisi, kad greitai prisirps jos darže augančios braškės, todėl deserto nereikės ieškoti turguje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

gerai nori 20litu

gerai nori 20litu  portretas
niekas neperka

laima

laima portretas
netikiu nes ten bus puse lenkisku juk lietuvis nedurnas zino kaip uzdirbti

nu nu

nu nu portretas
tik debilas gali pirkt braskes uz tokia kaina. yra dvi rusys braskiu - augintos sau ir augintos pardavimui. nematau skirtumo tarp augintu pardavimui lietuvoje ir lenkijoj. tik reik palaukt pacio piko, dar savaite-dvi ir varyt i suwalkus braskiu po 3zlotus
VISI KOMENTARAI 37

Galerijos

Daugiau straipsnių