Lietuviškoji Šveicarija lygiuojasi į Kauną

Dėl savito kalvotumo lietuviška Šveicarija vadinamas Kauno rajono miestelis Vilkija pasipuošė Kaunui įprastais ženklais.

„Vilkija tvarkosi“, – rėkia juodas užrašas geltoname fone vienoje pagrindinių miestelio sankryžų, vedančių į bažnyčią, parduotuvę arba turgų.

Nors kartą pravažiavęs per Kauną bet kuris Lietuvos gyventojas suklustų ūmai atsidūręs kokiame tolimesniame Kauno priemiestyje.

Nieko panašaus. Akivaizdu, kad Vilkija perėmė laikinosios sostinės tradicijas apie vykstančius darbus įspėti ir maloniai atsiprašyti už keliamus laikinus nepatogumus.

Svarbu, jog tai būtų ne tik skambūs pareiškimai, bet ir realūs darbai, nuo kurių bus geriau visiems šalies gyventojams.

Kauno savivaldybės ryšių su visuomene skyriaus atstovai pripažįsta pastebėję, jog pastaraisiais metais Lietuvos miestai ir miesteliai pradėjo intensyviai tvarkytis, o tvarkydamiesi apie tai papildomai informuoti gyventojus.

Pavyzdžiui: „Širvintos gražinasi“, „Šiauliai atsinaujina“, „Tauragė tvarkosi“. Visgi kauniečiai puošiasi geltonais lyderio marškinėliais pakantumą nepatogumams skatinančių skelbimų panaudojime.

„Dėl to tikrai nepykstame, atvirkščiai, džiaugiamės, jog Kauno komunikacija tampa pavyzdžiu, į kurį lygiuojasi kitų miestų savivaldybės.  Svarbu, jog tai būtų ne tik skambūs pareiškimai, bet ir realūs darbai, nuo kurių bus geriau visiems šalies gyventojams“, – savivaldybės poziciją išdėstė Ryšių su visuomene skyriaus vyriausiasis specialistas Arnoldas Bukelis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ar

Ar portretas
Ar tikrai tvarkoma kur blogai? Susidaro įspūdis,kad intensyviai dirbama ten,kur beveik pakenčiama,o ten, kur reikia tikrai rimto ir sunkaus darbo, stengiasi praeit lyg ir nepastebėjus.Va Šilainiuose važiuojant į kalną kairioje kelio pisėje buvo grįstas šaligatvis, bet jis jau daugumoje vietų išgriuvęs,pragraužtas nutekančio nuo kalno upelio,bet niekas jo nesiima tvarkyti.Prie jo anapus buvusio šaligatvio net kryželis pastatytas,matyt buvusiai nelaimei atminti...o šiek tiek aukščiau nuo minėto tako suka laiptai į kalną- į Šilainius. Laiptai tvarkingi, bet įėjimas į juos nuo to sulaužyto šaligatvio tiesiog neįmanomas:galima nusiristi. Jauni stiprūs vyrai gali tą skersą į viršų nukreiptą statmeną plokštę peršokti, o vyresniam žmogui ką daryt, kai čia pat ūžia pro šalį mašinos, Šaligatvis staigiai pasuką į dešinę į autobusų stotelę. Bet tas šaligatvis taip išlužinėjęs, kad tarpais jo jau nelikę... Mačiau visa komanda dirba. bet į tą baisi suirusią kelio pusę nieks dėmesio nekrei

Mociute

Mociute  portretas
Vaje vaje ,kaip cia pasireklamuosi ,kad gyveni Austrijojo ,pazystu keleta tokiu ,kad jau susirado vokieti ,tai dabar galima ir spjaudyti ant Lietuvos, juk cia uzaugai ,odabar jau viskas baisu ,smirdi ,nera tvarkos ir t t Tai parvaziuok ir padaryk ta tvarka ,bet kur tau ,geriau loti is tolo...:-)

Arokas

Arokas portretas
Aisku geriau toks užrašas nei nieko , bet matosi ,kad fantazijos nebeliko . Kopijuojame ir didziuojames
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių