Liepos 6-ąją kauniečiai vėl kartu giedos Tautišką giesmę

Jau penktus metus Kauno miestas jungiasi prie akcijos, kurios tikslas suvienyti po pasaulį pasklidusius lietuvius. Tradiciškai visi kviečiami rinktis prie Kauno pilies ir drauge sugiedoti himną festivalio „Operetė Kauno pilyje" metu. Himnas visame pasaulyje bus giedamas nuo 21 val.

„Narystę ES pasitikusi kaip šviesiausia naujoji Europos šalis, šiemet Lietuva su Europa sveikinasi jau visai kitu – šeimininko – statusu, ir stoja už ES Tarybos vairo. Todėl pasistenkime, jog kiekvienas lietuvis, kuriame krašte bebūtų, pridėtų ranką prie širdies ir giedotų valstybės himną, taip parodysime ne tik Europai, bet ir pasauliui mūsų tautos vienybę", – sako akcijos organizatoriai.

Himno giedojimas Valstybės dieną jau tapo naujųjų laikų tradicija ne tik Lietuvoje, bet ir lietuvių bendruomenėse Graikijoje, Airijoje, Latvijoje, Lenkijoje, Jungtinėse Amerikos Valstijose, Vokietijoje, Australijoje, Bulgarijoje, Vengrijoje, Norvegijoje, Didžiojoje Britanijoje, Kanadoje, Rusijoje, Danijoje, Liuksemburge, Brazilijoje ir daugelyje kitų šalių.

Akcijos „Tautiška giesmė aplink pasaulį" pradininkai žmones ragina kviesti draugus, pažįstamus, šeimos narius prisijungti prie gražios iniciatyvos, o užfiksuotomis himno giedojimo akimirkomis dalintis internete. Daugiau informacijos – www.tautiskagiesme.lt.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių