Lauko reklamai – nauja rinkliava

Kauno politikai atrado dar vieną šaltinį, kuris leis pildyti miesto biudžetą, – išorinę reklamą.

Iki šiol vietinė rinkliava už leidimą įrengti iškabą ar išorinę reklamą buvo renkama tik iš asmenų, kurie reklamuojasi ant savivaldybei priklausančių objektų.

Nuo birželio 1 dienos nuspręsta apmokestinti lauko reklamą, įrengtą ant privačių objektų (žemės, statinių ir kt.).

Leidimui įrengti išorinę reklamą ne ant savivaldybei priklausančių objektų pritaikytas metinis tarifas – 100 litų už 1 kv. metrą. Tačiau miesto politikų sprendimu jis buvo sumažintas 70 proc., tad leidimas įrengti iškabą ar išorinę reklamą per metus kainuos 30 litų už 1 kv. metrą reklamos ploto.

Mokestis bus netaikomas norint įrengti ne didesnę kaip 0,3 kv. m ploto iškabą.

„Dauguma Kaune veikiančių verslo subjektų prie savo įstaigos yra pasikabinę mažą iškabą su pavadinimu, todėl siūlome jų neapmokestinti“, – sakė Licencijų ir paslaugų skyriaus vedėja Rasa Palevičienė.

Savivaldybės įstaigos, kurios nuspręs įrengti išorinę reklamą apie savo įstaigos veiklą, bus atleistos nuo rinkliavos.

Licencijų ir paslaugų skyriaus atliktais skaičiavimais, įsigaliojus naujajai tvarkai, savivaldybės biudžetas kasmet pasipildytų daugiau kaip 150 tūkst. litų.

Miesto valdžia patvirtino ir daugiau reklamos taisyklių pakeitimų. Iki šiol socialinė reklama ant to paties reklaminio įrenginio, nemokant vietinės rinkliavos, galėjo kabėti vienerius metus. Politikai pritarė, kad būtų sumažintas šios reklamos skleidimo laikotarpis nuo 1 metų iki 120 dienų.

Anot Licencijų ir paslaugų skyriaus specialistų, senoji tvarka iškreipdavo išorinės reklamos rinką, kurios dalyviai nemotyvuojami skleisti komercinę reklamą ir ieškoti naujų vaizdinės reklamos skleidimo formų. Be to, buvo užfiksuotas ne vienas atvejis, kuomet ta pati socialinė reklama su trumpomis pertraukomis buvo skleidžiama trejus ir daugiau metų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Jadze

Jadze portretas
Kam savivaldybei pinigai? Jie nezino ka su jais daryti - issvaisto viska iki cento. Paziurekite i Kauna atidziau - kaip marskiniai is treciu ranku. Deveti, nudeveti, nudrengti. Taip atrodo ir musu miestas. Duobe ant duobes, murzina , purvina, isluze, sugriuve, siuksles voliojasi kur papuole. Juk nieks nepasikeis - ar Kauno biudzete bus 10 milijardu ar 300 litu.

pritariu1

pritariu1 portretas
baisi padėtis.

Safyras

Safyras portretas
O kodėl už reklamą nereikia mokėti? Juk verslininkai už reklamas moka didelius pinigus, piršdami prekes, kurių patys neperka, kaip pvz-vaistai ar maisto papildai, kuriuos reklamuoja visi, kas netingi. O , jei ant namo prikala reklamą, tai namo gyventojai turi gauti dalį pelno, nes reikėtų stendus statyti , o veltui galima tik nusišypsoti.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių