Verslininkai suskubo išnaudoti pavasarinį orą

Dienraščio „Kauno diena“ rašinys

Miesto centre jau apstu lauko kavinių. Saulės ir šilumos išsiilgę kauniečiai bei miesto svečiai jose jau noriai leidžia laisvalaikį.

Kauno verslininkai suskubo išnaudoti pavasarinį orą. Miesto centre jau apstu lauko kavinių. Saulės ir šilumos išsiilgę kauniečiai bei miesto svečiai jose jau noriai leidžia laisvalaikį.

Mėgavosi saule

Lauko kavinėse Senamiestyje penktadienį priešpiet sėdinėjo vienas kitas kaunietis, tačiau Laisvės al. prie staliukų prisėsti susigundė kur kas daugiau žmonių.

Vieni užkandžiavo, kiti dalydamiesi įspūdžiais su draugais siurbčiojo kavą, arbatą. Treti paprasčiausiai šildėsi.

"Tokiu oru reikia rinktis tik lauko kavines, – neabejojo saulės spinduliais su draugu mėgavusis ponia Loreta. – Tik šiandien atvykome į Kauną. Trumpam grįžome iš Anglijos. Ten lauko kavinės – labai populiarios."

Tam, kad, saulei pasislėpus, lankytojai nesužvarbtų, kai kuriose kavinėse galima įsisiausti į pledą. Tačiau vakar jie dažniausiai gulėjo nepaliesti. Kai kurie lankytojai taip įkaito ant saulės, kad išsinuogino iki marškinėlių trumpomis rankovėmis.

Padaugėja lankytojų

Verslininkai teigia, kad, atidarius lauko kavinę, pavyksta pritraukti daugiau žmonių, be to, esant geram orui, jie ilgiau užsisėdi ir plačiau atveria pnigines.

"Jaučiame, kad per tas kelias dienas prekyba tikrai pagyvėjo", – "Kauno dienai" sakė vienos kavinių Laisvės al. vadovas Audrius Teresas, kuris lauko kavinę atidarė nuo trečiadienio.

Anot A.Tereso, klientai firminių lietinių užsisako tiek pat kaip anksčiau, tačiau išgeriama daugiau kavos ir alaus. Daugiausiai žmonių kol kas sulaukiama per pietus.

A.Teresas pastebėjo, kad užsieniečiai į orus reaguoja lanksčiau ir, jam subjurus, vis tiek sėdasi prie staliukų lauke. Tai dabar vis dažniau daro ir lietuviai.

Tik vienuolika leidimų

Kauno miesto savivaldybė iki praėjusios savaitės kol kas buvo išdavusi vienuolika leidimų lauko kavinėms.

Anksčiausiai tokio prašyta kavinei prie magistralės Vilnius–Kaunas. Ji staliukus lauke jau galėjo rikiuoti nuo kovo 5 d.

Kauno miesto savivaldybės Licencijų ir paslaugų skyriaus vyriausiosios specialistės Violetos Prokopienės žiniomis, daugiausia iš tų vienuolikos kavinių savininkų veiklą pradėti po atviru dangumi prašė leisti nuo praėjusios savaitės.

Pernai lauko kavinėms išduoti 150, užpernai – 81 leidimas. "Tačiau tai nereiškia, kad pernai leidimų prašė beveik dvigubai įmonių nei užpernai", – aiškino specialistė. 2012 m. leidimai buvo nemokami, todėl kavinės jų prašydavo visam sezonui. Pernai, atsiradus mokesčiui, leidimų buvo prašoma trumpesniems laikotarpiams.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Tija

Tija portretas
Nesuprantu žmonių valgančių lauke, juolab Lietuvoj. Nei ramybės, visi eina, žiūri ką valgai. Ir šiaip, nelabai

GAL

GAL portretas
Verslininkai suskubo , bet KELININKAI DAR MIEGA ZIEMOS MIEGU .........
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių