Lapių šimtametė nepraleidžia nė vienos „Duokim garo“ laidos

  • Teksto dydis:

Kauno rajone gyvena aštuoni gyventojai, kurių amžius toks pat kaip ir atkurtos Lietuvos valstybės - 100 metų.

Viena jų, Lapėse gyvenanti Genovaitė Braždžiuvienė, savo jubiliejų švenčia šį savaitgalį. Pasak Kauno rajono savivaldybės pranešimo, į Tujų gatvę, kurioje gyvena sukaktuvininkė, sugužėjo visa giminė. Šventėje skambėjo aukštaičių tarmė, mat giminės šaknys - Biržų apylinkėse.

Čia, Ilgalaukių kaime, su vyru 51 metus gyveno ir Genovaitė. Daug metų dirbo kolūkyje melžėja. Pagimdė penkis vaikus. Prieš dešimt metų persikėlė į Kauno rajoną pas dukrą, kur jai netrūksta artimųjų šilumos ir dėmesio.

Jubiliatė dėl lūžusios kojos negali judėti, tačiau puikiai mąsto ir aiškiai kalba. Nuskambėjus „Ilgiausių metų“ kartu su visais svečiais pakėlė šampano taurę.

Artimieji prisiminė, kad Genovaitė nuo pat jaunystės buvo labai darbšti, rūpestinga ir taupi. Vestuvėms nupirktus batelius saugojo daugybę metų. Jaunystėje mėgo dainuoti. Dabar jos mėgstamiausia pramoga - televizijos laida „Duokim garo“, kurios stengiasi nepraleisti, tik apgailestauja, kad pasikeitė transliacijos laikas.

Pasveikinti šimtametę su dovanomis atvyko ir Kauno rajono meras Valerijus Makūnas bei Socialinės paramos skyriaus vedėja Margarita Venslovienė.

„Nuostabu, kad galime sveikinti žmones, kurie yra mūsų atkurtos Lietuvos valstybės bendraamžiai. Jūsų užauginti vaikai, išmintis ir sukaupta gyvenimo patirtis yra neįkainojamos vertybės“, - kalbėjo meras.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių