Lampėdžių karjere – vandens motociklų kovos

Lampėdžių karjere penktadienį ir šeštadienį vyko Lietuvos ir Baltijos šalių vandens motociklų finalinės kovos.

Kaip sakė viena renginio organizatorių ir varžybų teisėja Mingailė Dranseikaitė, šalies čempionatas rengiamas jau devintą kartą, o Baltijos šalių – pirmą kartą. Motociklininkai rungėsi skirtingose klasėse, kurios suskirstytos pagal motociklų variklių tipus ir motociklų rūšis – sėdimus ir stovimus. „Baltijos čempionate dalyviai varžėsi 11-oje klasių, Lietuvos – 8-iose“, – aiškino M.Dranseikaitė.

Taip pat atskirai rungėsi 6 moterys ir 7 vaikai. Jei varžėsi 8-12 ir 13-15 metų amžiaus grupėse. „Turime dalyvių, kurie dalyvauja šeimomis“, – šypsojosi teisėja. Moterų grupėje rungėsi vien estės ir latvės. Jos atvyko su stovimais motociklais.

M.Dranseikaitė džiaugėsi, kad šiemet sulaukta daug daugiau dalyvių nei ankstesniais metais – varžėsi 58 motociklininkai iš Lietuvos, Latvijos, Estijos, Rusijos, Baltarusijos.

Sportininkai rungtyniavo dviejose slalomo trasose. Viena labiau orientuota į greitį, kitą – į figūrinį važiavimą. Pagal nustatytą laiką – nuo 8 iki 12 minučių, priklausomai nuo besivaržančiųjų klasės, – skaičiuojama, kiek ratų dalyviai spės apvažiuoti.

Vienas geriausių vandens motociklininkų Lietuvoje – Tomas Gurkšnys. Jis kol kas vienintelis dalyvavo ir Europos vandens motociklų čempionato viename iš etapų ir užėmė 8 vietą. „Dalyvauti tokio lygio varžybose reikia geresnės technikos ir tuo pačiu didesnio biudžeto“, – sakė jis.

T.Gurkšnys šalies čempionate dalyvauja trečią kartą. Dukart jam pavyko laimėti pirmąją vietą. „Šiemet finaliniame etape Lampėdžiuose sugedo motociklas. Bet pagal surinktus taškus likau antras“, – nenusiminė T.Gurkšnys.

Vandens motociklų sporto entuziastai priklauso Lietuvos motorlaivių federacijai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

I Kauna marias

I Kauna marias portretas
Visus variklinius sportus lauk iš Lampėdžių. Kauniečiai turi bene vienintelį vandens telkinį kur gali išsimaudyti normaliame vandenyje, tai Lampedžiai. Kauno mariose ir taip jachtos, motorinės valtys ir t.t.

bbd

bbd portretas
Lamledziu karjere plaukioti vandens mocais draudziama. Gyvosios gamtos apsaugos inspektoriai privalo nubausti visus dalyvius o jeigu buvo isduoti spes. leidimai tai ir tuos isdavejus baud. atsakomyben. Manau kad STT turetu pasidometi sia afera.

gamtos apsaugos inspektorius

gamtos apsaugos inspektorius portretas
Svarbiausia kad mums akis didelėmis kupiūromis užlipdė...
VISI KOMENTARAI 13

Galerijos

Daugiau straipsnių