Lampėdžio ežere atsiras irklavimo trasa

  • Teksto dydis:

Kaune esančiame Lampėdžio ežere ketinama įrengti irklavimo trasą, joje ateityje galėtų vykti varžybos.

„Tenai mes turime savo irklavimo mokyklą ir planuojame, kad būtų galima irkluoti kokybiškai. (...) Ta trasa bus tinkamo ilgio rengti aukščiausio lygio varžybas“, – BNS sakė savivaldybės administracijos direktorius Gintaras Petrauskas.

Tam, kad trasą būtų galima įrengti, reikia panaikinti ežero viduryje esančią žemių sankaupą – ją planuojama nusiurbti arba nukasti. Ežerą trasos vietoje rengiamasi pagilinti, pastatyti starto ir finišo linijas. Šiuo metu yra rengiamas techninis planuojamų darbų projektas.

„Planuojame, kad krantų neliesime, todėl aplinkosauginių problemų tenai nėra“, – sakė G.Petrauskas.

Lampėdžio ežero krantuose yra įrengti paplūdimiai, pamėgti miestiečių. Administracijos direktoriaus teigimu, norintiesiems vasarą išsimaudyti ežere planuojama trasa netrukdys – ežere sutilps ir irkluotojai, ir poilsiautojai.

Trasos įrengimo darbai galėtų būti pradėti šiemet. Jiems planuojama skirti apie 1 mln. eurų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Edmundas

Edmundas portretas
Verda darbai kaip turi būti, ruošia naujus sklypus prie pat karjiero iś Ežero gatvės pusės, kur sena žemsiurbė. Nuo ryto iki vakaro varo smėlį. Visi krūmai sulyginti su žeme. Manau kad greitu laiku Kauno pusėje prie ežero neprieisim, nes kurkuliai tvoras užsitvers.

KARJERO IŠSIURBIMO DARBUOTOJAS buvęs.

KARJERO  IŠSIURBIMO DARBUOTOJAS buvęs. portretas
Tai iš kur dabar paims žemsiurbę . BUVUSIĄ TAI IŠPARCIALIAVO .Tos žemės tai dumblo ir molio mišinys su smėlio priemaišomis apaugę nemažais krūmais .l

Kaunas

Kaunas portretas
Tyliai privatizacija.apsitvers ir bus kaip visoje Lietuvoje tvoros iki ežero,po to valdžia plačiauskes ir viską paliks kaip yra,o gyventojai liks durniu vietoj
VISI KOMENTARAI 16

Galerijos

Daugiau straipsnių