Laisvės gynėjų diena paminėta ir Policijos mokykloje

  • Teksto dydis:

Prabėgo jau 26-eri metai nuo to laiko, kai lietuvių tauta Sausio 13-ąją stojo ginti savo šalies laisvės. Laisvės gynėjų dieną šiandien paminėjo ir Lietuvos policijos mokyklos (LPM) bendruomenė.

Penktadienio rytą LPM kursantai, pedagogai, administracijos darbuotojai susirinko į iškilmingą rikiuotę. Aidint valstybės himnui, ant stiebo buvo iškelta Lietuvos vėliava bei atiduota pagarba valstybingumo simboliui.

Po rikiuotės LPM viršininkas Algirdas Kaminskas visus pakvietė į mokyklos didžiąją salę. Jis dviem Profesinės taktikos skyriaus darbuotojams įteikė naujuosius antpečius, kurie simbolizuoja suteiktą aukštesnį laipsnį. Andriui Januškevičiui įteikti komisaro antpečiai, o Giedriui Valeikai – komisaro inspektoriaus.

Su žvakelėmis rankose išsirikiavę kursantai prisiminė Sausio 13-osios naktį žuvusius nepriklausomybės gynėjus. Renginyje dalyvavo ir svečias iš Vytauto Didžiojo universiteto – istorikas, profesorius Jonas Vaičenonis. Prieš 26-erius metus jis buvo dar tik jaunas studentas.

„1991 metų sausį man, kaip ir daugeliui studentų, turėjo būti sesija, bet turbūt suprantate, kad sėdėti paskaitose, kai už lango vyko tokie įvykiai, buvo neįmanoma. Kai Aukščiausiosios Tarybos pirmininkas Vytautas Landsbergis pašaukė tautą ateiti ginti Lietuvos laisvės, mes su kursiokais tą ir padarėme. Mes budėjome ne prie Seimo rūmų, bet prie televizijos administracijos pastato“, – prisiminė J. Vaičenonis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

RUS

RUS portretas
klounai.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių