Laisvės gynėjų atminimą pagerbė laužų šviesoje

  • Teksto dydis:

Šv. Jono Pauliaus II parapijos bendruomenė Šilainiuose pirmą kartą pagerbė Laisvės gynėjų atminimą būsimo monumento „Pašaukti laisvei“, skirto Nepriklausomybės atkūrimo 100-mečiui, aplinkoje.

Būsimo monumento kontūrai

Sklype, kur iškils ir nauja bažnyčia, vykusio renginio dalyviams vakare buvo pristatyti būsimo monumento kontūrai drauge su juose suspindusiomis Lietuvos vėliavos spalvomis. Tai buvo padaryta dangaus erdvėje, pasitelkus šviesos instaliaciją.

Sausio 13 d. aukos buvo jautriai pagerbtos Šv. Mišiose, kurias aukojo arkivyskupas emeritas Sigitas Tamkevičius. Po Šv. Mišių vakaro dalyvius sušildė Kauno Šv. Jono Pauliaus gimnazijos folkloro ansamblio ,,Gilė" koncertas, o renginio kulminacija tapo renginio dalyvių vieningai sugiedota „Tautiška giesmė". Ji buvo giedama prie 14 uždegtų laužų žuvusiems už Lietuvos laisvę pagerbti. Laužus uždegė renginyje dalyvavę Sausio 13-ąją žuvusiųjų artimieji, kiti garbingi svečiai, parapijiečiai.

Dalijosi prisiminimais

Skambant Laisvės dainoms, plevenant Laisvės liepsnai, susirinkusieji šildėsi tarpusavio artuma, karšta arbata, ragavo Kauno Jono Pauliaus II gimnazijos virėjų su meile išvirtą košę, dalijosi prisiminimais apie agresiją 1991 m. sausį, kalbėjosi apie laisvės kainą.

Šv. Jono Pauliaus II parapijos bendruomenės vardu kunigas klebonas Andrius Alminas padėkojo visiems Sausio 13-osios aukų pagerbimo renginio dalyviams ir svečiams už atvykimą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

kaunietis

kaunietis portretas
šaunuoliai parapijiečiai ačiū už tokį renginį. Mažiau pompastikos- daugiau širdies meilės ir atjautos

auksakardis

auksakardis portretas
. Pagarba Kaunu- Trispalve buvo svarbesne uz zydra popiergali ant pagaliuko!
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių