Laisvės alėjos rekonstrukcija brangsta

  • Teksto dydis:

Kauno miesto savivaldybė padidino darbų sąmatą antrajam Laisvės alėjos rekonstrukcijos etapui, rašo „Lietuvos žinios“.

Kauno miesto savivaldybės administracijos direktorius Gintaras Petrauskas pripažino, kad anksčiau rengiant konkurso dokumentus neišvengta klaidų, todėl dar kartą peržiūrėtas techninis projektas, pakoreguota ir maždaug 1,5 mln. eurų padidinta darbų sąmata. Dabar Laisvės alėjos rekonstrukcijai planuojama išleisti daugiau kaip 16 mln. eurų.

Konkursą laimėjusiai įmonei teks rekonstruoti maždaug 1,11 kilometro ilgio Laisvės alėjos ruožą nuo A. Mickevičiaus iki Vilniaus gatvės. Nors jis pagal kvadratūrą yra beveik tris kartus didesnis už anksčiau pertvarkytą dalį nuo Šv. Arkangelo Mykolo bažnyčios iki A. Mickevičiaus gatvės, darbus numatoma baigti laiku – iki 2020-ųjų. Savivaldybės vadovai dėl termino neabejojo ir šįkart techniniame projekte iš karto nustatė konkrečius reikalavimus rangovams. Pavyzdžiui, kiekviena rekonstruojama alėjos dalis negalės būti atvira ir be dangos ilgiau kaip aštuonis mėnesius.

Pirmasis Laisvės alėjos rekonstrukcijos etapas nuo Nepriklausomybės aikštės iki A. Mickevičiaus gatvės užtruko beveik 2,5 metų. Darbus, kuriems išleista apie 5 mln. eurų, atliko bendrovė „Autokausta“, A.C.B ir „Autokausta keliai“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Cha cha cha

Cha cha cha portretas
Taip atrodo biznis kauniečių sąskaita.

jo jo

jo jo portretas
Tai kad naujos plytelės jau skyla ir laksto į šonus.Toje pačioje Mickevičiaus gatvėje važiuojamoje dalyje voliojasi išmuštos plytelės.Sakykit k norit bet per 26 nepriklausomybės metus lietuviai taip nesugebėjo pasiekt darbo kokybės.

Pinigų plovimas

Pinigų plovimas portretas
Atėjo eilė auksinėms gatvių plytelėms.
VISI KOMENTARAI 24

Galerijos

Daugiau straipsnių