Laimės diena Vinco Kudirkos bibliotekoje: šunys, spektakliai ir improvizuotos kavinės

  • Teksto dydis:

Kauno Vinco Kudirkos viešoji biblioteka jungiasi prie „Kaunas 2022“ iniciatyvos kovo 20-ąją minėti Tarptautinę laimės dieną ir kviečia į jai skirtus renginius bibliotekos skyriuose ir padaliniuose. Šių metų Laimės diena ragina duoti laimei kelią ir akcentuoja atvirumą bei prieinamumą visiems.

Visą dieną, nuo 11 iki 19 val. į Kauno Vinco Kudirkos viešąją biblioteką, Laisvės al. 57, skaitytojai kviečiami užsukti kartu su augintiniais, kadangi čia vyks akcija „Laimė yra šunys!“.

Nors biblioteka gyvūnams draugiška ir atvira nuolat, tačiau būtent šią dieną čia užsukusių keturkojų laukia staigmena – dovanėlės, kurias paruošė „Kika“. Nebus pamiršti ir jų šeimininkai – jie bus pavaišinti kava iš „Caffeine“. Bibliotekoje svečiuosis ir gyvūnų globos organizacijos „Lesė“ Kauno skyriaus savanoriai su prieglaudos gyventojais. Tad tądien užsukę į biblioteką kviečiami atnešti jiems lauktuvių: maisto (konservų), buitinės chemijos, įvairių buities priemonių.

Kovo 20-osios vakarą teatro gerbėjų laukia net du spektakliai. Bibliotekos Jaunimo, meno ir muzikos skyriuje, A. Mapu g. 18, Senamiestyje 17.30 val. vyks Vilniaus universiteto Kauno fakulteto Raudonojo kilimo teatro spektaklis „Nakvišos gėralas. Nealkoholinis“, pastatytas pagal Vydūno vieno veiksmo pasakų vaidinį „Nakvišos gėralas“. Spektaklis bus pritaikytas žmonėms su klausos negalia – bus rodomi subtitrai. Z. Kuzmickio padalinyje, Raseinių g. 26, Žaliakalnyje, 18 val. vyks asociacijos „Teatronas“ būsimo spektaklio „Kandidas, arba optimizmo mirtis“ skaitymai.

Laimės dienos proga biblioteka primena, kad dovanoja skaitymo džiaugsmą ir atveža į namus knygas tiems, kurie patys negali atkeliauti iki bibliotekos. Šia paslauga pasinaudoti gali laikinai neįgalūs vartotojai, vyresni nei 70 m. senjorai, turintys senatvės judėjimo problemą bei žmonės, turintys neįgalumo pažymėjimą dėl fizinės negalios.

Norintys svečiuose sulaukti bibliotekininko, kviečiami kreiptis į Jaunimo, meno ir muzikos skyrių, telefonu (8 37) 22 04 61 arba el. paštu jaunimas@kaunas.mvb.lt. O tie, pas kuriuos bibliotekininkas apsilankys būtent kovo 20-ąją – Tarptautinę laimės dieną – sulauks malonios staigmenos.

Bibliotekos „Aušros“ padalinyje, Aušros g. 37, vienai dienai nuo 12 iki 19 val. įsikurs literatūrinė kavinė „Laimingi žmonės skaito ir geria kavą“, o Palemono padalinyje, Marių g. 37, 16 val. vyks šventė „Laimė yra Palemonas“, kurios dalyviai bus kviečiami dalintis laimės receptais.

Daugiau informacijos apie Kauno Vinco Kudirkos viešosios bibliotekos Laimės dienos renginius galite rasti čia: https://www.kaunas.mvb.lt/kvieciame-svesti-laime. Visi renginiai nemokami.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Hmm

Hmm portretas
Ko jūs čia visi putojatės, atsipalaiduokit ir išmokit ramiai gyventi... mat tas negerai, anas negerai, tai kas jums iš vis yra gerai??? Džiaukitės gyvenimu, nes jis ir taip trumpas, o ne burbėkit ir verkšlenkit, kad tas nepatinka ir t.t. Žmonės, ramiai, atsipūskit ir gyvenkit linksmiau, juk laimės diena turi būti kiekvieną dieną!!!

...

... portretas
Nepamirškit ir tarakonams Laimės dienų organizuot... :/

nieko sau

nieko sau portretas
šunys bibliotekoje...Bet kai šunis veda į klinikų vaikų onkologinio palatas , tai jau iš viso nėr apie ką kalbėt.Ar tokioms terapijoms neturėtų būti atskirų patalpų?
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių