Laikyti šunį arba katę Kauno butuose kainuos pigiau

Meras pabūgo, kad mokesčio sumažinimas gali būti laikomas viešųjų ir privačių interesų konfliktu. „Namuose turiu kalytę“, – savo nusišalinimo priežastį paaiškino vicemeras Vytautas Vasilenko.

Mėnesinis mokestis už šuns laikymą Kauno butuose sumažintas nuo 5 iki 2 litų, o katės laikymas nuo 2 litų sumažės iki vieno.

Kauno miesto taryba ketvirtadienį sumažino rinkliavą už naminių gyvūnų laikymą daugiabučiuose namuose. Klausimo svarstymas užtruko ilgiau, nei tikėtasi.

„Kiek čia tarybos narių turi nusišalinti?“, – juokavo Kauno miesto meras Andrius Kupčinskas.

Nemaža dalis Kauno miesto savivaldybės tarybos narių turi augintinių. Todėl meras pabūgo, kad mokesčio sumažinimas gali būti laikomas viešųjų ir privačių interesų konfliktu.
Keli politikai išties nusišalino nuo klausimo svarstymo.

„Namuose turiu kalytę“, – nusišalinimo priežastį paaiškino vicemeras Vytautas Vasilenko.

Oficialiais duomenimis, šiuo metu Kauno miesto yra užregistruota 12,2 tūkst. šunų ir 2,1 tūkst. kačių. Per praėjusį birželio mėnesį buvo naujai užregistruoti 46 šunys ir trys katės.

„Mokesčio už naminių gyvūnų laikymą sumažinimas iki simbolinio dydžio turėtų paskatinti kauniečius dar aktyviau registruoti savo augintinius. Įvairiais skaičiavimais, neregistruotų šunų ir kačių Kauno mieste gali būti 3-4 kartus daugiau, nei oficialiai skelbiama", – teigė A.Kupčinskas.


Šiame straipsnyje: katėsšunysdaugiabučiai

NAUJAUSI KOMENTARAI

to gerai

to gerai portretas
tavo katino shudus surinks lapausi

Au au

Au au portretas
Durneliai bilietus pensininkam piginkite, bet ne šunims sąlygas gerinkite. šunis laiko pasiturintys...

1am

1am  portretas
tame ir bėda ,kad tie lodoriai ir patys nežino
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių