L. Kleiza Kaune atidarė vaikų dienos centrą

  • Teksto dydis:

Trečiadienį Aleksote krepšininkas Linas Kleiza kartu su restoranų tinklu „McDonald‘s“ oficialiai atidarė pirmąjį šiame Kauno miesto rajone įsikūrusį vaikų dienos centrą.

„Tavo galimybė“ dienos centras įkurtas pernai įgyvendintos „McHappy Day“ iniciatyvos lėšomis. Jos metu pernai lapkritį surinkta daugiau nei 28 tūkst. eurų. Šiuo metu globojama 16 vargingose šeimose augančių vaikų.

„Jau ne vienerius metus dirbame su šalyje veikiančiais vaikų ir jaunimo dienos centrais bei paramos organizacijomis, todėl žinome, kokia svarbi ir reikalinga yra visų mūsų parama. Ypač, kai ši atneša matomus ir apčiuopiamus rezultatus“, – sakė Lino Kleizos labdaros ir paramos fondo įkūrėjas L. Kleiza.

Pasak vaikų dienos centro direktoriaus Hario Urvinio, naujo dienos centro projektas pareikalavo nemažai darbo ir pastangų. „Teko ne tik pasirūpinti centro įrengimu, bet ir visu pastatu, kuriame jis įsikūręs. Pradėjome nuo viso pastato apšiltinimo ir patalpų šildymo sistemos keitimo, langų keitimo, kosmetinio remonto. Vėliau atlikome ir visų centro patalpų remontą – buvo pakeista sienų pertvara, išklotos naujos grindys ir lubos, perdažytos sienos, įrengtas dušas. Už surinktas lėšas įsigijome ir reikalingų buities daiktų – šaldytuvą, skalbyklę, džiovyklę“, – pasakojo H. Urvinis.

Kauno Aleksoto seniūnės pavaduotojas Vytautas Narkevičius pastebi, kad naujasis centras turės didelę reikšmę šio miesto rajono bendruomenei.  Pasak jo, tai pirmasis tokios paskirties centras šioje miesto dalyje, kuris pastebimai pagerins socialiai remtinose šeimose augančių vaikų laisvalaikį. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių