Kauniečiai rinkosi pagerbti Lietuvos partizanus

  • Teksto dydis:

Lietuvos politinių kalinių ir tremtinių sąjunga (LPKTS) jau penktą kartą subūrė visuomenę į akciją „Uždek žvakelę savo krašto partizanams“.

„Kai lapkričio 1-ąją kapinės skęsta gėlių ir žvakių jūroje, gausu vietų, kur tamsu ir tuščia, nors ten atgulę mūsų tautos didvyriai. Tad visoje Lietuvoje inicijavome partizanų pagerbimo akciją“, – sakė LPKTS valdybos pirmininkė Rasa Duobaitė-Bumbulienė.

Paskutinįjį spalio savaitgalį akcija vyko daugelyje partizanų apygardų, o spalio 31-ąją kauniečiai tradiciškai rinkosi Senosiose Kauno kapinėse prie paminklo „Žuvusių už Lietuvos Laisvę Motinai“, žvakeles degė prie tremtinių kryžiaus E. Fryko gatvėje, taip pat prie paminklo Adolfui Ramanauskui-Vanagui (Kampo ir Kalniečių gatvių sankryžoje). Susirinkusiųjų netrūko kryžių kalnelyje VI forte bei Tremtinių memoriale Petrašiūnų kapinėse. 

Prie paminklo A. Ramanauskui-Vanagui buvo galima matyti gausų būrį žmonių, tarp kurių ir partizaninio karo vado dukra Auksutė Ramanauskaitė-Skokauskienė, parlamentaras Kazys Starkevičius, buvęs Kauno meras Andrius Kupčinskas.

Pasak R. Duobaitės-Bumbulienės, šiemet ši akcija įgavo dar didesnę prasmę. Praėjusią savaitę plačiai nuskambėjo ir griežto visuomenės atkirčio sulaukė R.Vanagaitės pareiškimai apie vieną partizaninio karo vadų, 1949 m. Vasario 16-osios Lietuvos Laisvės kovos sąjūdžio deklaraciją pasirašiusį signatarą A. Ramanauską-Vanagą. Jam ir visam partizaniniam judėjimui palaikyti surengta gausybė pagerbimų akcijų socialiniuose tinkluose ir atminimo įamžinimo vietose.

„Kaip ir teigiame LPKTS išplatintame pareiškime, griežtai smerkiame bandymus diskredituoti Lietuvos Laisvės kovas prieš sovietinę okupaciją ir sumenkinti žmonių paaukojusių gyvybes dėl Tėvynės Laisvės atminimą, o Lietuvos žmones kviečiame nenustoti tikėti valstybės didvyriais, kovojusiais už Laisvę ir Tėvynę Lietuvą ir pagerbti jų atminimą“ – sakė R.Duobaitė-Bumbulienė.

Visuomeninė organizacija LPKTS, vienijanti daugiau nei 30 tūkst. narių, penkiolika metų visoje Lietuvoje organizuoja žygius „Partizanų takais“. Organizacijos centrinė būstinė yra įsikūrusi Kaune.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Mociute

Mociute portretas
Kaip matau,tai zmoniu.nuomones niekas nepaiso ,atkakliai daro savo nesamones ,neuzilgo visa Lietuva bus nutupdyta vanagais ,tai neskubekit,dar nezinia is kur iskapstys daugiau ,,didvyriu,,tai jau tiems neliks vietos.

chi chi

chi chi portretas
kauniečiai net neturi kas jiem tiesą pasakytų..:DDD)

Rašusiam dėl Škirpos

Rašusiam dėl Škirpos portretas
Na jokių dokumentų kur Škirpa ragina žudyti žydus dar niekas nerado,Karo metu jo pačio kaip karšto nepriklausomybes šalininko naciai į Lietuvą neišleido,laikė Berlyne,vėliai suėmė.Jei ką skaitei tai matyt KGB rašliavą,o kai galva silpna ar esi maskolių trolis tai rašinėji nesamones.Bek pas Zurofą ir paptelėk jam į užpakalį kolaborante.Jei Lietuva 1939 m būtų dariusi kaip manė Škirpa patys Vilnių turęjom atsiimti,ir neturėtų Stalinas kozirio derybose,deja nesiryžom ir praradom viską.
VISI KOMENTARAI 37

Galerijos

Daugiau straipsnių