Kviečia į ekskursiją po Šančius: nustebins kontrastai

Gidė Rolanda Girskienė ketvirtadienio vakarą kviečia pasivaikščioti po Žemuosius Šančius. Šįkart ekskursijos metu teks pasitelkti visus pojūčius. Šančius geriau pažinsite ne tik žiūrėdami ir klausydami, bet ir lytėdami, uosdami bei ragaudami.

„Pernai į ekskursijas po Šančius labai rinkosi pagyvenę žmonės. Kai kurie ekskursantai netgi ramsčiavosi lazdelėmis. O pavyzdžiui, šį pavasarį, sulaukiau labai daug jaunimo, jaunų šeimų“, - lygino gidė. Ji pasakojo, kad kada nors gyvenusiems ar besilankiusiems Šančiuose smagu pasidalyti prisiminimais, kaip vienas ar kitas objektas atrodė seniau, kam jis buvo naudojamas. 

R.Girskienė teigė, kad Žemieji Šančiai labiausiai žavi savo kontrastais. Anot jos, šis rajonas yra tarsi trys: miestas, kaimas ir kurortas viename. Iš vienos pusės ranka galima pasiekti miesto centrą. Užtenka kiek nutolti nuo Juozapavičiaus pr. ir rasime siauras smėlėtas gatveles. „Ne vienas stebisi, kad tokie praėjimai vadinami gatvelėmis“, - šypsojosi gidė.

Šančiuose daug ir šiuolaikinės architektūros, ir istorinių medinukų. Iš vienos pusės – carinis paveldas, iš kitos – modernūs daugiabučiai, kotedžai prie Nemuno.  Šančiai dar nėra visiškai urbanizuoti. Likę ir daug nuostabios gamtos, jaukumo. 

Anonsuojama, kad šios pažintinės ekskursijos pėsčiomis ,,Pajausk, tai - Šančiai" metu dalyviai sužinos, kokį meno šedevrą slepia Švč. Jėzaus Širdies bažnyčios skliautai, kuo Šančiai panašūs į Niujorką, kas Šančius pavadino Kauno Bronksu, kokie žymūs žmonės čia gyveno. Ekskursija ves ir į vieną iš dviejų tarpukario laikotarpio išlikusių mūrinių sinagogų Lietuvoje.

Į vaikštynių programą įtraukti ir šilkmedžiai, vienintelė Kaune išlikusi garinė pirtis, Olimpiečių ąžuolas, tebeveikiantis hidrantas ir kt.

Ekskursijos pradžia - 18.00 val. Juozapavičiaus pr. autobusų stotelėje ,,Geležinkelio gatvė" važiuojant iš miesto pusės, ties balta metodistų bažnytėle. Būtina išankstinė registracija, yra simbolinis mokestis. Daugiau informacijos rasite čia.

Rudenį kauniečius ir miesto svečius sukvies kelias dienas truksianti rajono šventė - Šančinės, kurių rengėjai siūlys begalę užsiėmimų, pramogų ir ekskursijų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

AAAA

AAAA portretas
o man Šančiai atrodo apleisti: neliko parduotuvėlių Juozapavičiaus prospekte, parduotuvė stovi ant pusės Švedų gatvės, buvusi 7 vid. m-kla nemačiusi fasado remonto nuo Smetonos laikų. Vaizdas niūrokas. Prie rusų atrodė tvarkingiau, matyt, iš inercijos nuo senesnių laikų. Panašios bėdos ir miesto centre. Reiktų apmąstyti savivaldybės dalinį dalyvavimą pastatų fasadų remontui ir apdailai pagrindinėse miesto gatvėse.

Reikia naujo Google map

Reikia naujo Google map portretas
Kazin kada idesit Google map Juozapaviciaus gt po remonto ir tiltas pastaytas o viskas remonto metu... Toli esam norisi nors internete pamatyt teviske.

NA NA'UI

NA NA'UI portretas
tai gerai , kad mokyklą stato, o ne naktinį barą, panašų į Juozapavičiaus/Danų g.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių