Kuriozas: sumažinti „Prismos“ reklaminį bokštą trukdo biurokratiniai niuansai

Liepos mėnuo eina į pabaigą, o Jonavos g. prie prekybos centro „Prisma“ vis dar stovi 30 metrų reklaminis bokštas, nors įmonė žadėjo ji sumažinti perpus.

Įgyvendinti įmonės pažadus kliudo nenumatytos aplinkybės. Šįkart geranoriškumo neužtenka – reikia gauti statybos leidimą, bet tai nepavyksta dėl biurokratinių dalykų.

„Savivaldybės administracija su įmone jau suderino visus leidimus, bet šiandien paaiškėjo, kad jie negavo statybos leidimo“, – aiškino Kauno miesto savivaldybės Urbanistikos skyriaus vedėjas Nerijus Valatkevičius.

Jo teigimu, po prekybos centro atidarymo, kuomet šalia jo išdygo nelegalus reklaminis pilonas, statybų inspekcija suformino savavalės statybos aktą. Už šiuos nusižengimus skiriama bauda.

„Statybos leidimo jie negaus, kol nebus sumokėta bauda“, – pabrėžė N. Valatkevičius.

Vedėjas užsiminė, kad „Prisma“ reklaminį stendą planuoja sumažinti iki 18 metrų. Šiuo metu bokštas yra 30 metrų, kuris suprojektuotas iš trijų dalių: dvi dalys yra po 12 metrų ir viena – 6 metro aukščio. Vienas reklaminio bokšto segmentas bus išimtas.

„Tikėjomės, kad darbai prasidės šiandien, bet teks kelias dienas palaukti“, – vylėsi valdininkas.

Įmonės „Mūsų rezervas“ vadovas Laurynas Kuzavas portalui kaunodiena.lt teigė, kad darbai vėluos ne dėl jų kaltės.

„Kazusas, statybos inspekcija mūsų prašymą dėl statybos leidimo atmetė, nes nesame sumokėję baudos, o kaip mes ją galime sumokėti, jeigu teismas jos dar nepaskyrė?“, – klausė L. Kuzavas.

Jis užsiminė, kad teismas turėtų artimiausiomis dienomis paskirti baudą, įmonė pasižada iš karto ją sumokėti ir pradėti darbus.

„Dirbti pradėsime, kai tik turėsime statybos leidimą. Reklaminio bokšto mažinimo darbai neturėtų užtrukti ilgiau nei savaitę“, – tikino vadovas.

Portalas kaunodiena.lt jau rašė, kad reklaminis bokštas šalia naujos parduotuvės Jonavos gatvėje išdygo praėjusią žiemą. Susirūpinus, ar jis nekelia pavojaus, paaiškėjo, jog 30 metrų aukščio stendas pastatytas negavus savivaldybės leidimo.

Pagal taisykles, reklaminio įrenginio projektą būtina suderinti su Kauno savivaldybe. Už taisyklių nesilaikymą įmonei „Mūsų rezervas“ jau buvo paskirta piniginė bauda – 250 litų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

JO

JO portretas
Čia toks žaidimas : vieni neleidžia - tempia guma, o kiti nenori ir laukia kol pamirš. Senai išbandytas metodas. Vieni neskiria baudos, kiti tempia laika.Chebrytė dirba.

verslininkai

verslininkai portretas
bLETAI,sumazine REKLAMOS aukshti---per shikna pakabysim tave VIETOJ REKLAMOS:JUK ZINOM KAD TU--SIMOLIUKO SHIKNADRASKIS.....

blet

blet portretas
butu mano valia tai zajobas tuos visus verslininkus per ana gala isrurinciau,negali matai sumazinti,visai nafik nugriaut ji ir neklaust gali jie ar negali..
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių