Kur mesti šiukšles, jei perpildytas konteineris?

Gyventojai nuolat skatinami rūšiuoti atliekas, tačiau net ir norėdami tą daryti, kartais susiduria su sunkumais.

Plastiko atliekų konteineris, esantis Julijanavos g. 35, visą mėnesį nesulaukė už šiukšlių išvežimą atsakingos bendrovės „Kauno švara“ susidomėjimo. Taip tvirtina šalia gyvenantys kauniečiai, kurie skundėsi, kad bendrovė ignoruoja jų gatvę ir neišvalo konteinerio. Neturėdami kur mesti plastikinių butelių, gyventojai juos ėmė mesti šalia, arba į stiklo, popieriaus konteinerius.

„Jau tris savaites skambinu ir prašau, kad „Kauno švara“ išvalytų konteinerį, tačiau rezultato jokio – lyg su siena kalbėčiau“, – pyko į redakciją paskambinęs Kazimieras, gyvenantis Julijanavos g.

Jo teigimu, gyventojai patys išsikovojo, kad gatvėje būtų pastatyti antrinių žaliavų konteineriai. 

„Pusę metų viskas buvo gerai, „Kauno švara“ atliekas išveždavo kas savaitę. O dabar jau visą mėnesį tyla“, – skundėsi kaunietis.

„Kauno švaros“ atliekų tvarkymo skyriaus viršininkas Juozapas Pavasaris ketvirtadienį atsisakė komentuoti situaciją, argumentuodamas, kad jiems valdžia yra uždraudusi duoti interviu žurnalistams.

Tuo metu bendrovės atstovė spaudai Rima Apolianskaitė patikino, kad visi mieste esantys konteineriai yra tvarkomi pagal sudarytą grafiką.

„Šioje gatvėje stiklo atliekų konteineris buvo ištuštintas antradienį, popieriaus – vakar, o plastiko konteinerį pagal grafiką numatyta išvežti šiandien. Paskutinį kartą šis konteineris buvo išvalytas maždaug prieš dvi savaites“, – tikino R.Apolianskaitė.

Ketvirtadienio pavakare Kazimieras iš Julijanavos g. patvirtino, kad konteineris pagaliau buvo išvalytas. Belieka spėlioti, ar „Kauno švara" suskubo išvežti atliekas sulaukusi žiniasklaidos dėmesio.


Šiame straipsnyje: Kauno švarašiukšlėsatliekos

NAUJAUSI KOMENTARAI

kazimieras

kazimieras portretas
aciu labai uz pagalba kauno dienos zurnalistam, kurie sia problema padejo isspresti per keleta valandu. o kai kas y ka kreipiausi visa ta laika tik zadejo. aciu jum kauno diena.

dana

dana portretas
konteineriai visada perpildyti,nors ir mokam nuo buto ploto, padetis nesikeicia, tenka buti mazesniuose miesteliuose ,kuriuose stebina svara,o gryzus i Kauna is karto sugenda nuotaika matant tuos kontenerius ir kruvas siuksliu prie ju. Kur dingo Matjosaitis pries ateidamas i valdzia zadejes sutvarkyti mokejimus uz siuksliu isvezima.

viciunu krabai

viciunu krabai portretas
laukite sekanciu pazadu- ku ku rinkimu.......
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių