Kur Kaune įsikurtų perkeltos ministerijos?

Dienraščio „Kauno diena“ rašinys

Viešai prakalbus apie dviejų ministerijų perkėlimą į Kauną, miesto valdžia viliasi, kad šios galėtų įsikurti Centre esančiuose nenaudojamuose pastatuose, tačiau nekilnojamojo turto ekspertai patartų dairytis kitų variantų.

Persikels ir gyventi?

Kartu su nauja šalies valdžia pasipylė ir ketinimai daug ką keisti. Vienas tokių, tiesiogiai susijusių su Kaunu, – į jį iš sostinės perkelti Žemės ūkio ir Aplinkos ministerijas kartu su maždaug 600 darbuotojų.

Kauno meras Visvaldas Matijošaitis pritartų tokiam valdančiųjų žingsniui. "Palaikau ir palaikysiu kiekvieną sprendimą, kuris bus naudingas Kaunui ir kauniečiams", – sakė miesto vadovas ir vardijo būsimą naudą.

"Pirma, Kaune atsirastų bent keli šimtai naujų darbo vietų. Dalis dabartinių ministerijų darbuotojų keltis į Kauną nesutiks, todėl tas vietas galės užimti kauniečiai. Antra, visi darbuotojai kasdien valgo pietus, lankosi parduotuvėse, naudojasi viešuoju transportu ar dviračių dalijimosi sistema ir pan. Todėl tai būtų papildomos pajamos visam aptarnaujančiajam sektoriui. Trečia, tikiu, kad dalis vilniečių, kurį laiką pavažinėję į darbą Kaune, pajaus mūsų miesto pranašumus ir paseks pastaruoju metu stiprėjančia tendencija keltis į Kauną", – kalbėjo meras.

Palaikau ir palaikysiu kiekvieną sprendimą, kuris bus naudingas Kaunui ir kauniečiams.

Siūlo miesto centrą

Vienas pirmųjų klausimų, iškylančių kalbant ministerijų perkėlimo tema, – kur Kaune jos galėtų būti įkurdintos?

"Kol kas šiuo klausimu nėra prieita prie konkrečių sprendimų, todėl kalbėti apie konkrečius pastatus ar patalpas dar anksti. Aišku, ministerijų darbuotojai galėtų užimti pastaruoju metu atlaisvėjusias patalpas, kurios miesto centre liko universitetams veiklą perkėlus į studentų miestelius. Tai yra unikalūs tarpukario modernizmo architektūros pastatai, kuriems reikia įpūsti gyvybės. Jei naujoji valdžia paseks mūsų pavyzdžiu ir biurokratinį aparatą ministerijose sumažins bent ketvirtadaliu, vietos tuose pastatuose užteks", – įsitikinęs V.Matijošaitis.

Pradėjus domėtis, kokio dydžio patalpų reikėtų minėtoms ministerijoms, paaiškėjo, kad vien ŽŪM šiuo metu reikia beveik 10 tūkst. kv. m ploto patalpų, tad pagal tai skaičiuojant ši ministerija netilptų netgi viename didžiausių šalies biurų centrų "Magnum", iškilsiančiame vietoj buvusio "Respublikos" viešbučio, ką jau kalbėti apie universitetų pastatus.


Šiame straipsnyje: ministerijoskaunaspagaminta-kd

NAUJAUSI KOMENTARAI

Na jau, na jau, Savas prote, niekai gi čia -

Na jau, na jau, Savas prote, niekai gi čia -  portretas
išeitų, Matijošaitis radiacijai atsparius šarvuotus biurus vidury miesto stato? O superprotingieji žalieji, išeitų, yra be galo įžvalgūs, ar ne? - kaip tik ketino atkelti žemės ūkio ir aplinkos ministerijas į Kauną - nes, matote, jos bus svarbiausios ekstremalios situacijos atveju? Taigi vėl absurdas. Akivaizdu - jei jau apie tai tiek sąmokslo teorijų galima prikurti - vadinasi, ministerijų perkėlimui nėra ir nebuvo jokios racionalios priežasties, jokio poreikio ir protingo paaiškinimo. Susitarimai - gal, o poreikio - jokio.

Savas protas

Savas protas portretas
Viskas čia susiję su Baltarusijos atomine elektrine. Ne vieta ir Krašto apsaugos ministerijai Vilniuje kai per valandą galima Vilnių okupuoti pavarius 500 tankų iš Baltarusijos. Vilnius yra pats nesaugiausias didmiestis Lietuvoje. Viskas visur ruošiama ekstremaliom situacijom, o ne valdininkų bezdėjimo vietom.

Kaunietis

Kaunietis portretas
Brolių Grimo pasakos. Ne veltui Matijošaitis stays biurus.
VISI KOMENTARAI 32

Galerijos

Daugiau straipsnių