Kur dingo lokys Kasparas?

Nuo savaitgalio Lietuvos zoologijos sodo lankytojai pasigenda baltojo lokio Kasparo. Tačiau labai nerimauti nereikėtų – pradėjusį smarkiai šlubčioti lokį apžiūrėjo specialistai ir paskyrė gydymą.

Anot Zoologijos sodo vyriausiojo veterinarijos specialisto Viktoro Siniausko, pernai buvo lūžęs dabar sunegalavusio keturkojo užpakalinės letenos pirštikaulis, o štai šiemet prasidėjo tos pačios letenos antkaulio uždegimas. Tačiau Kasparas pamažu sveiksta, ir šiomis dienomis sodo lankytojai galės jį pamatyti įprastoje vietoje.

Kasparui jau 16 metų. Dar būdamas mažylis jis į Lietuvos zoologijos sodą atkeliavo iš Estijos.

Apmaudu, kad Kasparas iki šiol nesulaukia šiemet žadėtos jo buveinės rekonstrukcijos, po kurios atsirastų daugiau minkšto grunto kasdieniams jo pasivaikščiojimams sausumoje. Nesulaukia Kasparas ir jam žadėtos gyvenimo draugės, kuri gerokai praskraidintų jo, viengungio, gyvenimą.

Anot zoogijos sodo vyr. biologės Virginijos Raudeliūnienės, Kasparo naujos buveinės statyba prasidės gal tik po pusantrų metų, nes dabar šis sumanymas yra tik galimybių studijos stadijoje. Tik tuomet, kai lokys įsikurs naujoje buveinėje, jam bus ieškoma poros. Priminsime, kad nelaisvėje baltosios meškos gyvena apie 30 metų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Mavy

Mavy portretas
"Tačiau Kasparas pamažu sveiksta, ir šiomis dienomis sodo lankytojai galės jį pamatyti įprastoje vietoje". Tai gerai! O aš jau buvau išsigandęs, kad p. Kasparas įstojo į p. Žalgirio savininko (kaip ten jo pavardė?) partiją ir dalyvauja rinkiminėje kompanijoje.

Kriste

Kriste portretas
Kad tik sulauktų Kasparas naujos buveinės, o tai 16 metų turi minti ant betono... Paskubėkit su projektais ir suteikit galimybę geresniam gyvenimui......

ironija

ironija portretas
negirdėjau tokios šalies - Estiojos, o pasirodo, ten lokiai gyvena ...
VISI KOMENTARAI 12

Galerijos

Daugiau straipsnių