Kur dar nebeliks duobių?

Kaune viena po kitos remontuojamos ne tik gatvės, bet ir įvažos į daugiabučių kiemus, taip pat vedančios prie mokyklų, vaikų darželių.

Kaune viena po kitos remontuojamos ne tik gatvės, bet ir įvažos į daugiabučių kiemus, taip pat vedančios prie mokyklų, vaikų darželių.

"Anksčiau prioritetas buvo skiriamas miesto gatvių tvarkymui. Dėl jų sulaukdavome ir daugiau gyventojų prašymų. Dabar, kai pagrindinės gatvės jau daugmaž sutvarkytos, galime daugiau dėmesio skirti įvažoms", – kalbėjo Kauno miesto savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Remigijus Skilandis.

Jis pridūrė, kad kitais metais, jeigu pritars miesto taryba, daugiau lėšų bus skiriama ne tik įvažoms tvarkyti, bet ir šaligatviams įrengti bei remontuoti.

Šiemet naujai išasfaltuota penkiolika įvažų, kai kur iš karto sutvarkyti ir šaligatviai. Suremontuota bene daugiausiai bėdų gyventojams kėlusi įvaža – Partizanų g. 48. Norintieji patekti į Kauno "Atžalyno" vidurinę mokyklą, lopšelį-darželį "Girinukas" ir Kauno plaukimo mokyklą iki šiol turėjo pasitelkti kantrybę ir įveikti nemenką kliūčių ruožą.

Po remonto situacija visai kitokia. Buvo būtina ne tik išasfaltuoti 1 300 kv. m kelio atkarpą. Reikėjo remontuoti ir šaligatvius, nes gyventojų srautas šioje vietoje – itin didžiulis.

Didžiausios šiemet suremontuotos įvažos – į Kauno lopšelį-darželį "Pagrandukas" (V.Krėvės pr. 56 ir 58), į Pašilės g. 66, 70, 79, 96a namus ir į lopšelį-darželį "Varpelis" (V.Žukausko g. 17). Šios įvažos siekė 2 300–2 500 kv. m.

Savo eilės per mėnesį sulauks dar šešios įvažos. Beveik visos jos – Baltijos g. ir Baltų pr.

Žadama, kad lapkritį duobių nebeliks įvažose tarp Baltijos g. 4a,74 ir76, 34 ir 42, 98 ir 104 namų bei Baltų pr. 122 ir 137, 105 ir 113 namų. Taip pat bus lengviau patekti į Šiaurės pr. esančią Kauno Suzukio pradinę mokyklą.

Šiemet įvažoms remontuoti buvo skirta 1,5 mln. litų. "Duobėtos netvarkingos įvažos kelia grėsmę transporto priemonėms, taip pat ir gyventojų saugumui. Kitais metais įvažoms remontuoti numatyti jau 2 mln. litų. Už juos darbų bus galima padaryti trečdaliu daugiau nei šiemet", – kalbėjo Kauno miesto savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėjas Aloyzas Pakalniškis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

mes

mes portretas
M.Riomerio 41 pradėjo pusėtinai padarė lietaus drenažą,taip ir nepabaigė,o kur išplauta kelio danga??/jau eilę metų rašoma-prašoma...

kokia kauno valdzia ,kad nezino duobiu?dirbu vairuotoju

kokia kauno valdzia ,kad nezino duobiu?dirbu   vairuotoju portretas
tai kasdiena gatviu duobes lauzo transporta duobes,smetonos al. vaziuojant link onkologinio didziausios duobes, aukstuose sanciuose gatves duobetos ,beveik visam kaune duobes jau antra pora padangu keiciu nes nuo duobiu prakiuro.

tikrai keista

tikrai keista portretas
Kodėl Prancūzų gatvėje nėra šaligatvių? Tamsiu paros metu nesimato gatve einančių žmonių.Žmonės brenda per balas ir purvus. Tvarkomas tik miesto vidurys, tikra 'pakazucha', kaip sakydavo sovietmečiu.
VISI KOMENTARAI 15

Galerijos

Daugiau straipsnių