A. Kupčinsko išmonė: Rotušės aikštę papuoš dviračių medis

Prieš miesto šventę „Kauno dienos 2013“ gegužės vidury Rotušės aikštę papuoš originali meno instaliacija – dviračių medis.

„Visiems kauniečiams akis bado plikas Hanzos medžio stulpas, todėl galime nudžiuginti – artimiausiu metu jis sužydės dviračių žiedais“, – apie ruošiamą staigmeną sakė miesto meras Andrius Kupčinskas.

Idėja papuošti stulpą kilo pačiam merui, mat žiemą išardžius eglutę, jis liko stovėti be dekoracijų.

„Laikyti tuščią stulpą negražu, jį nupjauti, o žiemą vėl iš naujo statyti – neracionalu“, – portalui kaunodiena.lt sakė miesto vadovas.

Meras užsiminė, jog vien savivaldybės darbuotojai savo garažuose rado apie 10 nenaudojamų dviračių, kuriuos bus galima panaudoti meninei instaliacijai. Visą vasarą ją puoš vazonėliai su gėlėmis.

„Šią idėją pasiskolinau iš kitų Europos miestų, tačiau Kaunas bus pirmasis Lietuvos miestas, kuriame išdygs toks dviračių medis“, – didžiavosi A. Kupčinskas.

Sukurti dviračių medį miesto valdžią paskatino ir europinis konkursas „European cycling chalange 2013“, kuriame šiemet dalyvauja Kaunas. Juo siekiama paskatinti miestiečius kuo daugiau naudotis dviračiais.

Miesto šventė „Kauno dienos 2013“ vyks gegužės 19-26 dienomis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kritinė

Kritinė  portretas
Ir reikia papuošti juos kritine dviratininkų mase

samojedas

samojedas portretas
Na,o po medžiu puikuosis Kauno simbolis-duobė.

L

L portretas
Nenustebino. Juk jis pirmasis pradėjo paišyti dviračių taką Laisvės alėjoj. Šiaip tai gal užtektų ir rato- kaip judėjimo pirmyn ar gyvenimo rato simbolio. Čia kaip per Londono Olimpiados atidarymą- visi važiuoja dviračiais :)) ir nosis daužo į duobes.
VISI KOMENTARAI 45

Galerijos

Daugiau straipsnių