Kuo armėnai artimesni Europai?

Šeštadienį visi norintieji pasiklausyti armėniškų dainų, išvysti jų šokius, paragauti tradicinių patiekalų sunkiai tilpo Kauno įvairių tautų kultūrų centro salėje. Čia vyko renginys „Pažink Armėniją iš arčiau!“

„Daugelis Lietuvoje gyvenančių jaunų armėnų nėra nei karto buvę savo  tėvų ar senelių gimtinėje, tačiau deda daug pastangų armėnų kultūros puoselėjimui. Organizuodami tokius reginius, norime ir mūsų jaunimą labiau sudominti ta šalimi, kurioje yra jų šaknys, ir prisistatyti visiems kauniečiams. Norime, kad lietuviai mus laikytų savais“, –  užsiminė Kauno armėnų bendrijos pirmininkas Aleksandr Bojadžian.

Renginyje koncertavo Kauno armėnų dainų ir šokių ansamblis „Hayrenik“ („Tėvynė“ armėniškai – red. past.). Skambėjo armėnų kompozitorių kūriniai, tautinės melodijos, buvo pristatytas armėnų etninis kostiumas, šokiai, papročiai ir kulinarija.

„Armėnija įsikūrusi ant Azijos ir Europos ribos, tačiau kultūriškai ir istoriškai ji artimesnė Europai. Mes esame krikščionys. Prieš šimtą metų patyrėme Turkijos vykdytą genocidą, po kurio didžiulė mūsų tautos diaspora pasklido po įvairiausias šalis. Šiuo metu Armėnijoje gyvena tik 3 mln. gyventojų, o užsienyje – apie 10 mln. armėnų“, – palygino A.Bojadžian.

Jis priminė, kad su Armėnija susijęs visam krikščioniškam pasauliui žinomas simbolis – Ararato kalnas. Tik pastaruosius šimtą metų jis yra Turkijos teritorijoje. Pasakojama, kad už šio istorinio Armėnijos simbolio pasaulinio tvano metu užkliuvęs ir sustojęs Nojaus laivas. Čia išsilaipinę žmonės ir žvėrys iš naujo pasklido po žemę.

Projektą „Pažink Armėniją iš arčiau!“ ruošiamasi pristatyti mokyklose, kolegijose, universitetuose.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Penktam

Penktam portretas
Pats pasidomėk istorija. Dovydas Sasunietis buvo raumeningas mulkis, jėgos daugiau negu proto. Be to, dar ir musulmonės Ismil išmaitintas, didžiausio armėnų priešo Meliko pieno brolis. Paieškok geresnio pavyzdžio, o kol ieškosi - išmok lietuviškai rašyt be klaidų.

Aras Valiulis

Aras Valiulis portretas
komentatoriai,ka berasytumet,pasidomekit istorija,Dovydas Sasunietis yra tai,kasrodo-armenai-tauta,kurios nago juodymas yra daugiau,nei ,,komentatorius,, nigga.Pagarba Tautai,kuri atlaikys ir vienkartini Rusijos,,pagalbos laikotarpi,, gal, ,,nigga,,prisistatytum,bijai?

kaunas1

kaunas1 portretas
Ciurkos ir tiek.Ar aros ar azerai,visi sie juodasikniai vienodi svolociai.
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių