Kultūros paveldui priskiriamas kompleksas atidarytas V. Matijošaičio vizitu

  • Teksto dydis:

Bene keturis metus trukusios kultūros paveldui priskiriamo multifunkcinio komplekso „G46“ statybos – užbaigtos. Šis įvykis ketvirtadienio popietę paminėtas Kauno miesto mero Visvaldo Matijošaičio bei jo komandos vizitu.

Objektą visuomenei pristatė ir atidarymo kalbą susirinkusiems svečiams tarė objekto vystytojo „Etapas Group“ atstovai Donatas Miškinis ir Mindaugas Velička, Kauno miesto savivaldybės urbanistikos skyriaus vedėjas Nerijus Valatkevičius, objekto architektas Mindaugas Miliūkštis, architektūros istorikas Vaidas Petrulis, kuris susirinkusius svečius supažindino su objekto istorinėmis subtilybėmis bei tarpukario Kauno kontekstu. Į atidarymo šventę susirinko objekto vystytojų partneriai, naujieji multifunkcinio komplekso „G46“ gyventojai.

Nuo pastatymo pradžios 1856 m. dabartiniame multifunkciniame komplekse buvo įrengti butai, vėliau čia įsikūrė tabako fabrikas. Nuo 1928 m. valdą ir pastatus įsigijo „Varpo“ bendrovė leidusi laikraščius „Lietuvos žinios“, „Lietuvos ūkininkas“ ir kt. Po rekonstrukcijos objekte įsikūrė redakcijos ir spaustuvė, kiemo statiniuose buvo gyvenamieji butai. Šiandien „G46“ atgija į 36 prabangius apartamentus ir 4 patalpas komercinei veiklai.

Gedimino gatvė yra universitetų, kultūros centrų apsuptyje, kuri pasibaigia Šv. Arkangelo Mykolo bažnyčia, M. Žilinsko dailės galerija ir Laisvės alėjos prieiga. Unikali miesto vieta, kurią renkasi kultūros ištroškę ir aktyvų laisvalaikį vertinantys miesto gyventojai. Kultūros paveldui priskiriami „G46“ apartamentai bei maksimaliai išsaugotas autentiškumas – senovinio pastato žavesys ir šių dienų kokybė. Prabangūs pasirinkto ploto apartamentai turi balkonus ir terasas ant stogo, iš kurių atsiveria ekskliuzyvinis Kauno vaizdas.

Tai privačių investuotojų projektas, kurio vystytojas – „Etapas Group“, objekto architektas – M. Miliūkštis. Projektas truko keturis metus – tris metus vyko projektavimas, metus – statybos. Vienas didžiausių iššūkių, su kuriais teko susidurti – suderinti naują ir seną architektūras. Projektas buvo viešinamas elektroninėje erdvėje „KAUETe“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

siaubas

siaubas portretas
siaubas!

buožgalvis

buožgalvis portretas
Tuoj be krabo dalyvavimo net tuliko neatidarys...:)

Sandrauga.lt

Sandrauga.lt  portretas
Valstybinio Turto fondo dalines nuosavybes pastato fasadas ir Lietuvos profesiniu sajungu federacijos pastato ,,Sandrauga, fasadas ir Laisves kino tetro fasadas, savivaldybes administracijai dar neyveikiama Kauno - Netvarkos tvirtove...
VISI KOMENTARAI 16

Galerijos

Daugiau straipsnių