Kulautuvos pušynas pasipuošė naujais inkilais

  • Teksto dydis:

„Pavasario lygiadienis ir grįžtantys paukščiai mums primena gyvybės atgimimą. Ko reikia, kad Žemė ir toliau liktų mūsų planeta? Labai nedaug – būti atsakingiems. Žvelgdamas į jūsų jaunus veidus matau, kad jūs tai gerai suprantate“, – vaizdingame Kulautuvos pušyne susirinkusiems vaikams šiandien kalbėjo Kauno rajono meras Valerijus Makūnas.

Meras priminė, kad Kulautuva kartu su Kačergine ir Zapyškiu neseniai gavo kurortinės teritorijos statusą. „Dabar savo aplinką turėsite prižiūrėti dar kruopščiau“, – pabrėžė savivaldybės vadovas.

Į Žemės dienos minėjimą, nešini vėliavomis ir saugoti gamtą raginančiais plakatais, atvyko Kulautuvos ugdymo įstaigų auklėtiniai, jų mokytojai, vietos bendruomenės atstovai. Eiseną lydėjo ugniagesių komanda, vėliau panaudojusi savo ilgas kopėčias inkilams kelti.

Inkilėlį zylėms į prieš keletą metų pasodintą akaciją įkėlė ir darželinukai.

Visus šiuos gamtos garbinimo ritualus lydėjo dainos ir šokiai. Vėliau ant pakylos užkopė mokytojos Daivos Sasnauskienės auklėtinės, kurios demonstravo iš antrinių žaliavų pagamintus drabužius.

Kauno regiono aplinkos apsaugos departamento atstovai aiškino, kaip reikia tausoti gamtą ir įteikė diplomus aktyviausiems vaikams.

Renginio nesugadino ir netikėtai iš dangaus pliūptelėjęs pavasarinis lietus, kurį šventės dalyviai greitai numalšino linksmomis dainomis. „Lietus pamatė, kad mes jo nebijom“, – gerą nuotaiką skleidė laisvalaikio salės vadovė Andžela Mickutė.

Kulautuvos seniūnė Dalia Šiušienė dėkojo visiems už iniciatyvas, o merui V. Makūnui padovanojo ąžuolinį inkilą su išraižytais Kauno rajono ir Kulautuvos herbais.

„Nėra malonesnio užsiėmimo, kaip kelti inkilus“, – džiaugėsi dovana meras.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Praeivis

Praeivis portretas
Švente, kaip šventė, bet, ar tai šventė vaikams, miesteliui, ar merui? Didžiausias dėmesys - merui. Eilini kartą priminė "anų" laikų šventes- daug šurmulio , o jausmo ...? Visai netoli šventės stukso apdegusi tarpukario kurortinio miestelio vila "Vaidilutė". O juk kurortas. Liudnoka, kad daroma dėl vaizdo, o ne dėl turinio. O gal jo nebeturime?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių