Kūdikio nužudymu įtariama slaugytoja išleidžiama į laisvę

Kauno miesto apylinkės teismas penktadienį nepratęsė kardomojo suėmimo Kauno klinikų slaugytojai, kuriai pareikšti įtarimai dėl neatsargaus kūdikio gyvybės atėmimo, pažeidžiant teisės aktų nustatytas specialias elgesio taisykles.

Aiškinantis mįslingas 11 mėnesių Domo Drėzos mirties aplinkybes įtarimai kol kas pareikšti tik 55-erių metų slaugytojai Valdarezai Belešienei.

Ji kaltinama neatsargiu gyvybės atėmimu. Slaugytoja kategoriškai neigia jai metamus kaltinimus.

Slaugytoja nuo pat pradžių aiškino, kad balandžio 6-ąją mažyliui į veną sušvirkštė tuos vaistus, kuriuos jai nurodė gastroenterologijos skyriaus vedėja Jūratė Radvilavičienė.

Po injekcijos praėjus kelioms minutėms mažylis mirė savo motinos akyse. Gydytojų pastangos gaivinti berniuką buvo bevaisės.

Paaiškėjo, kad vaikelio organizme kalio norma buvo padidėjusi kelis kartus ir pasiekė mirtiną ribą – 7,4 milimolio litre.

Su šia byla susijęs ir dar vienas tyrimas pradėtas šią savaitę. Tiriamas pareigūnų, turėjusių organizuoti ir atlikti pirminius veiksmus aiškinantis mažojo Domo mirties aplinkybes, darbas.

„Turime atsakyti į kelis klausimus: ar pareigūnai tinkamai atliko savo darbą. Jeigu netinkamai, tai kodėl. Ar buvo blogai organizuotas darbas, ar kažkas sutrukdė atlikti pirminiam tyrimui būtinus veiksmus“, – sakė Kauno apygardos prokuroras Vitoldas Guliavičius.

Prokuroras V.Guliavičius pabrėžė, kad daugiau smulkesnės informacijos apie atliekamą tyrimą negali atskleisti, nes jis tampriai susijęs su vaikučio nužudymo tyrimu.

Daugiausia spėlionių kyla dėl to, kokie gi vaistai buvo švirkšte, kurį slaugytoja sušvirkštė mažyliui.

Nuo pat nelaimės tyrimo pradžios vengta tiesaus atsakymo ar švirkštai, kuriais nešina į Domo palatą atėjo slaugytoja, rasti. Mirusio mažylio tėtis tvirtino, kad švirkštai dingo.

Kadangi vaikelio būklė dėl Rota viruso buvo stabili, gydytoja esą buvo paskyrusi gliukozės tirpalą. Įtariama, kad slaugė supainiojo kalio chloridą su Domui paskirtu gliukozės tirpalu.

Kūdikis Kauno klinikinėje ligoninėje mirė balandžio 6 dieną. Skelbta, kad berniuko širdis galėjo sustoti nuo mirtinos kalio dozės.


Šiame straipsnyje: kūdikiskalis

NAUJAUSI KOMENTARAI

Rima

Rima portretas
Jau čia tikirai nesudėtinga byla ir kaip pagadina reikalą, kad savo laiku policija nieko nenustato, nesiima tyrimo. Ot duot už tokius darbus...

ab

ab portretas
tai galai į vandeny?

klaidos

klaidos portretas
Mieli žurnalista, tikrai negalima daryti straipsniuose tokiu klaidu. Mitis įvyko ne Kauno klinikose, o Kauno klinikinėje ligoninėje, o gydytoja Jūratė Radvilavičienė nėra ( ir panašu, kad jau niekada nebebus ) vaikų gastroenterologinio skyriaus vedėja, tam skyriui vadovauja Janina Celiešienė.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių