KTU už 3,5 mln. eurų įsigijo ISM Vadybos ir ekonomikos universitetą

  • Teksto dydis:

Kauno technologijos universitetas (KTU) iš Vidmanto Kučinsko valdomos įmonių grupės „Arvi“ už beveik 3,5 mln. eurų įsigijo ISM Vadybos ir ekonomikos universitetą.

Universitetai pranešė, kad sandoris baigtas ketvirtadienį, KTU už beveik 3,5 mln. eurų įsigijo beveik 79 proc. universiteto akcijų. Likusias akcijas valdo jo steigėja, didžiausia Norvegijos ir antra didžiausia Europos verslo mokykla „BI Norwegian Business School“ bei „Arvi“ grupės bendrovė Inovacijų ir investicijų fondas. 

Universitetai tikisi, kad jų partnerystė padės išnaudoti abiejų aukštųjų mokyklų potencialą ir dar labiau garsinti jų vardus, kuriant rinkos poreikius atitinkančias studijų programas, pritraukiant gabius Lietuvos ir užsienio studentus, dėstytojus, tyrėjus.

„Kvalifikuotiems technologijų specialistams dažnai trūksta vadybinių žinių. Todėl matome didelę paklausą integruotiems verslo ir technologijų studijų modeliams. Ilgalaikėje perspektyvoje tai - labai svarbu, kadangi turėdami kvalifikuotus, vadovauti galinčius specialistus tarptautinėse rinkose, būsime patrauklūs ir kaip technologiškai pažangių specialistų šalis“, - pranešime spaudai sakė ISM rektorius Alfredas Chmieliauskas.

ISM teigimu, pasikeitus akcininkams, esminių pokyčių nenumatoma.

Apie sandorį pranešta praėjusių metų gruodžio pabaigoje.

1999 metais ISM įsteigė „BI Norwegian Business School“, o 2013 metais kontrolinį akcijų paketą įsigijo „Arvi“ grupės Inovacijų ir investicijų fondas. 

2014 metais ISM pajamos, vz.lt duomenimis, sudarė 6,53 mln. eurų, o 2013 metais - 6,32 mln. eurų. KTU pernai gavo 27 mln. eurų valstybės biudžeto asignavimų, 12,3 mln. eurų įplaukų už teikiamas paslaugas bei 26,3 mln. eurų projektinių lėšų.

KTU jungia inžinerinius, technologinius, socialinius, humanitarinius mokslus ir menus.


Šiame straipsnyje: KTUISMUniversitetai

NAUJAUSI KOMENTARAI

dr. Jonas Ramanauskas

dr. Jonas Ramanauskas portretas
Kazkur internete skaiciau, kaip buvo privatizuotas Jukos, o gi paprastai. Pasiskolino pinigu, nusipirko ir skolas apmokejo is Jukos saskaitos ir dar tiek pat liko! Toksai yra AFERISTU BIZNIS. Is straipsnio panausu, kad sita metoda panaudojo ir KTU! Gi mokslininkai, ne siaip kokie liurbiai!

AAAA

AAAA portretas
Čia balandžio 1-mosios pokštas??

jo

jo portretas
Pinigu plovimas
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių