KTU pirmakursiai nusikėlė į 2020-uosius

  • Teksto dydis:

Kauno technologijos universitetas (KTU) naujus mokslo metus pradėjo iškilminga eisena su kitomis penkiomis aukštosiomis mokyklomis, o vėliau švęsti persikėlė į „Žalgirio“ areną.

Arenoje visus pasitiko improvizuotas vaidinimas, nukėlęs pirmakursius į netolimą ateitį – 2020 metus ir laboratoriją „Z“. Joje buvo galima sutikti ateities KTU studentus bei jų sukurtus išradimus, pakeitusius ateities pasaulį.

Buvo pristatyti ir realūs KTU išradimai bei projektai „Media Lab“, virtualios realybės irklavimo treniruoklis bei daugelis kitų.

„Jūs –  mūsų ateitis. Kaip tampama lyderiais? Būtent tie, kurie pradeda savo dieną nuo klausimo „kodėl?“, tampa lyderiais, – sveikino studentus KTU rektorius Petras Baršauskas, pabrėžęs, kad svarbiausia – noras pakeisti pasaulį. – Yra vadovai ir vedliai. Vieni užima aukštas pareigas, o kiti – tikri lyderiai, jie mus suburia ir uždega. Būkite labai aktyvūs, pilietiški, reiklūs sau ir kitiems – tai mus visiems padės siekti kokybės“.

Šventės dalyviams vaizdo sveikinimą perdavė ir prezidentas Valdas Adamkus, linkėdamas, kad studijų metai suteiktų ne tik profesinių žinių ir įgūdžių.

„Jūsų universitetas – sena tiksliųjų mokslų kalvė, bet jame parengti specialistai visada turėdavo kultūros ir patriotizmo jausmą, jie visada būdavo aktyvūs piliečiai ir geranoriški žmonės. Nuoširdžiai tikiu, kad šios tradicijos būtų tęsiamos jūsų studijomis, jūsų bendravimu, jūsų mintimis ir darbais, skirtais Lietuvai“, – linkėjo prezidentas.

Susirinkusius studentus Kauno „Žalgirio“ arenoje sveikino užsienio reikalų ministras, KTU absolventas Linas Linkevičius, miesto meras Visvaldas Matijošaitis. Pastarasis rektoriui Petrui Baršauskui įteikė krepšinio kamuolį su Arvydo Sabonio autografu bei Kauno vėliavą.

Studentus pasveikino ir vienas sėkmingiausių šalies verslininkų ir investuotojų Ilja Laursas.

„Ateina laikas, kai šalys pradeda gyventi iš intelektinio kapitalo, o ne iš naudingųjų iškasenų. Ne korporacijos kuria inovacijas. Kasmet Stanfordo universiteto studentai pritraukia apie 1 mlrd dolerių investicijų. Man džiugu pranešti, kad šiandien mano investicijų fondas pasirašo sutartį su KTU, tad prisidėsime prie intelektinio kapitalo ugdymo ne vien žodžiais“, – džiugią naujieną pranešė I. Laursas.

Šventėje pasirodė KTU liaudies ansamblis „Nemunas“, šokių grupė „Mo Dance“, atlikėjas Medonas, akademinis choras „Jaunystė“, grupė SKAMP.


Šiame straipsnyje: KTUstudentaistudijos

NAUJAUSI KOMENTARAI

Renatas

Renatas portretas
Įdomu,kodėl Matjošaitis perdavė su Sabonio,o ne Garasto autografu? Juk jo rėmėjas buvo Garastas.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių