Krepšininkai Dievo palaimos prašė Zapyškio bažnyčioje

  • Teksto dydis:

TV3 eteryje jau pasirodė vaizdo klipas apie Lietuvos rinktinės rengimąsi Europos krepšinio čempionato kovoms. Klipas buvo filmuojamas Kauno rajone, Zapyškio seniūnijoje.

Idėjos autorius, sporto žinių vedėjas ir komentatorius Mindaugas Rainys pasakojo, kodėl buvo nuspręsta krepšininkus filmuoti lietuviškame kaime.

"Kaime mūsų tautos šaknys, čia semiamės stiprybės. Todėl paprašėme krepšininkus atlikti kelis paprastus, bet simbolinę prasmę turinčius darbus: pasemti iš šulinio vandens, nupjauti ir sugrėbti žolę. Norėjome parodyti, kad darbštumas yra itin svarbi sąlyga siekiant pergalių", – aiškino M.Rainys.

Pamatę filmavimo grupę su Lietuvos krepšinio žvaigždėmis, zapyškiečiai džiaugėsi ir geranoriškai teikė jiems pagalbą.

Visas patikėtas užduotis krepšininkai atliko puikiai, nuo jų neatsiliko ir dalgiu mojavęs rinktinės masažuotojas Juozas Petkevičius. Paskui, trenerio Jono Kazlausko vedami, vyrai pasuko Šv.Jono Krikštytojo bažnyčios link.

"Atlikus visus darbus, lieka tik paprašyti Dievo palaimos", – aiškino sumanymą M.Rainys.

Naujasis vaizdo klipas ypač nudžiugino Kauno rajono merą Valerijų Makūną, nes Zapyškis yra jo gimtinė. "Šv.Jono Krikštytojo bažnyčia ne veltui vadinama Lietuvos bažnyčių motina.

Pasirinkę šį mūsų tautos dvasinės kultūros simbolį, krepšininkai tikrai neapsiriko", – tikino jis.

Rašytiniuose šaltiniuose Zapyškio bažnyčia pirmą kartą paminėta 1562 m., tačiau manoma, kad ji atsirado anksčiau, o jos statytojas galėjo būti Lietuvos Didysis kunigaikštis Vytautas.

2013 metų Europos vyrų krepšinio čempionatas vyks Slovėnijoje rugsėjo 4–24 dienomis. Kaip ir 2011 m. čempionate Lietuvoje, jame dalyvaus 24 komandos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

senuks

senuks portretas
Pirmiausia tai norisi pamatyti tą reklamą...

rrr

rrr portretas
durnizmas... tai jei iskris pirmam rate tai kas tada, baznycia bloga ar maldos prastos, o gal paprasciausiai viska lemia zaidimas. Nors aisku tikinciam zmogui gali suteikt tikejimas pasiryzimo, bet ne daugiau... abejoju kiek ten is ju rimtai ziuri i baznycios paistalus...

oh

oh portretas
nesamoninga reklama
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių