Krantinėje išsirikiuos kvepiantys suoleliai

  • Teksto dydis:

Greta vaizdingos dviračių trasos, tarp Kačerginės ir Zapyškio, išsirikiuos 60 originalių suolelių. Jie turės meninių akcentų ir forma primins lauko riedulius.

Greta vaizdingos dviračių trasos, tarp Kačerginės ir Zapyškio, išsirikiuos 60 originalių suolelių. Jie turės meninių akcentų ir forma primins lauko riedulius. 

„Netradicinį suolelių projektą padiktavo tapybiška Nemuno panorama. Kiekvienas suolelis turėtų būti skirtingas, todėl sąsajos su aplinka būtų dar glaudesnės, juk gamta nemėgsta monotonijos“, – aiškino sumanymą architektė Violeta Beigienė.

Suolelius ketinama gaminti iš šlifuotos akmens masės. Jie turės atsisėsti skirtą medinę dalį. Architektė siūlo kiekvieno suolelio kompoziciją papildyti žmonių ir gyvūnų siluetus primenančiais skulptūriniais elementais.

Šiam tikslui bus rengiamas specialus skulptorių pleneras, į kurį ketinama pakviesti net 15 meistrų.

Kiekvieną poilsio vietą papildys ir jos charakterį paryškins sumedėję kvapieji augalai. Dendrologės Danguolės Liagienės siūlomos augalų grupės artimos pakrantėje dominuojantiems želdiniams.

Tai juodauogis šeivamedis, smailialapė lanksva, kvapniai pražystantys dar prieš išsiskleidžiant lapams, medumi kvepianti didžioji fotergila, rudeniop nusidažanti raudonai ir kiti daug priežiūros nereikalaujantys augalai. Svarbiausias jų pasirinkimo kriterijus – kvapas.

Suolelių krantinė bus skirta Kauno rajono 60-ties metų jubiliejui. Svarstoma, kad kiekvienas suolelis turės mecenatą, apie kurį primins pritvirtinta vardinė lentelė. Krantinė turėtų skatinti bendruomeniškumą ir aplinkos saugojimą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

labai realiai

labai realiai portretas
sumąstyta .......varinės lentelės,gal dar varinės žmonių ir kačiukų figurėlės ........o po savaitės liks tik šlifuoto akmens masė su ''įdėja''

Šilainiškis

Šilainiškis portretas
O kur Šilainiuose žadėti suoleliai? Ir formas ir modelius rinkom, internetu balsavom. Dabar vėl labai laikas pažadams tiktų - rinkimai ant nosies!
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių