Kovo 11-osios trisdešimtmetį kauniečiai minės ir Istorinėje Prezidentūroje

Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo išvakarėse kauniečiai kviečiami į Kovo 11-osios trisdešimtmečio minėjimą. „Kaunas prisimena (1990-2020)“ – taip pavadintas renginys, skirtas Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo 30-mečiui paminėti, vyks ketvirtadienio pavakarę Istorinėje Prezidentūroje.

Renginyje bus kalbama apie išskirtinę jubiliejinės datos reikšmę. Išskirtinę ir svarbią ne tik visapusišku valstybingumo įgyvendinimu, esmingai pasikeitusiu politiniu, ekonominiu, socialiniu gyvenimu, bet ir istorijoje užkoduotomis žmonių pastangomis, kurios lėmė laisvės triumfą. Prisimenant disidentus, pogrindžio spaudos leidėjus, jaučiant dėkingumą užsienyje nenuilstamai vardan Lietuvos dirbusiems Lietuvos diplomatams, visuomenės veikėjams. Atsigręžiant į Sąjūdžio bangą, drąsiai kėlusią nepriklausomybės idėją. Prisimenant ir tai, kad į Kovo 11-ąją visi ėjome aiškiai suvokdami tikslą, kurį galutinai įtvirtino visuotiniu balsavimu priimta Konstitucija.

Diskusijoje apie Lietuvos nepriklausomybės atkūrimą dalyvaus kardinolas Sigitas Tamkevičius, Aukščiausiosios Tarybos-Atkuriamojo Seimo pirmininkas, Sąjūdžio garbės pirmininkas prof. Vytautas Landsbergis, Nepriklausomybės Akto signatarė Nijolė Oželytė, Vytauto Didžiojo universiteto prof. Egidijus Aleksandravičius, Kauno Kovo 11-osios gimnazijos mokinės Kamilė Berinkevičiūtė ir Laura Lodaitė bei kiti kauniečiai.

Organizatoriai – Lietuvos politinių kalinių ir tremtinių sąjungos tarybos pirmininkė Vincė Vaidevutė Margevičienė, Kauno miesto savivaldybės tarybos TS–LKD frakcijos seniūnė Edita Gudišauskienė ir Seimo narys Kazys Starkevičius.

„Tęsiame renginių ciklą „Kaunas prisimena“. Praėjusiais metais Istorinėje Prezidentūroje diskutavome apie Molotovo-Ribentropo pakto padarinius ir prieš 30 metų organizuotą masinę taikią demonstraciją nuo Talino iki Vilniaus – Baltijos kelią. Kaip anuomet, didžiuliu ratu apjuosę visą Prezidentūros kiemelį, susikibome už rankų. Šiemet norisi prisiminti, kas mūsų tautą vedė į Kovo 11-ąją, nušluostyti dulkes nuo prieš trisdešimt metų vykusių istoriniais tapusių įvykių. Norisi į dainuojančią revoliuciją pažvelgti šių dienų akimis“, – sako viena iš renginio iniciatorių E. Gudišauskienė.

Istorinėje Prezidentūroje renginio „Kaunas prisimena“ dalyviams skirtą koncertinę programą atliks Kauno pirmosios muzikos mokyklos kanklininkių ansamblis ir akordeonistų duetas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių