Korupcija įtariamiems Kauno rajono savivaldybės vadovams pareikštas nepasitikėjimas

  • Teksto dydis:

Kauno rajono savivaldybės opozicija reiškia nepasitikėjimą korupcijos byloje įtariamiems pirmajam mero pavaduotojui Kęstučiui Povilaičiui ir administracijos direktoriui Ričardui Pudževeliui.

„Mes, opozicijoje dirbantys tarybos nariai, esame giliai susirūpinę dėl padėties Kauno rajono savivaldybėje, kuomet aukščiausias pareigas einantiems administracijos darbuotojams ir politikams pareikšti įtarimai padarius itin sunkius, korupcinio pobūdžio nusikaltimus, – rašoma devynių tarybos narių pasirašytame pareiškime. – Reaguodami į susiklosčiusią situaciją reiškiame nepasitikėjimą pirmuoju mero pavaduotoju Kęstučiu Povilaičiu ir administracijos direktoriumi Ričardu Pudževeliu.“

Jie taip pat ragina politinę atsakomybę dėl savo komandos narių prisiimti Kauno rajono merą Valerijų Makūną. Tiek meras, tiek įtariamieji korupcija priklauso Socialdemokratų partijai, tačiau sulaukę įtarimų K.Povilaitis ir R.Pudževelis narystę sustabdė. V.Makūnas šioje byloje buvo apklaustas kaip specialusis liudytojas ir taip pat sustabdė narystę partijoje.

Teisėsauga įtaria, kad R.Pudževelis susitarė su verslininku, kad įmonės lėšomis bus pastatytas jo namas, o apskaitoje bus nurodyta, kad medžiagos panaudotos renovuojant savivaldybei priklausančias šilumos katilines. Pareigūnai tiria įtarimus dėl kyšininkavimo, papirkimo bei piktnaudžiavimo. Byloje iš viso yra vienuolika įtariamųjų – privačių bendrovių darbuotojų, taip pat administracijos direktoriaus žmona.

Kad interpeliacijos klausimas būtų svarstomas, jį turi palaikyti trečdalis tarybos narių. Todėl devynių opozicijos atstovų palaikymo 27 narius turinčioje taryboje pakanka, kad klausimas būtų nagrinėjamas kitame posėdyje.

Kauno rajono savivaldybės taryboje dirba 15 socialdemokratų, du „darbiečiai“, trys liberalai, penki konservatoriai ir du „valstiečiai“. Interpeliaciją palaiko liberalų ir konservatorių frakcijos bei vienas „valstiečių“ atstovas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Juokingi gincai

Juokingi gincai portretas
Zmones ko pykstate prisidirbe valdininkai atsakys pagal istatymus, o rinkejam kurie renka juos signalas pagalvoti ka renka , o savivaldybes merui ka ipareigas skiria savo komandoje ir kur kontrole. Zodziu kai saziningai dirbs zmoniu labui tada tarnybos negaudys o ziniasklaida neviesins ir nebus debatu i niekur nuvedanciu..

miau...

miau... portretas
gal Jūs sekliai morkos ir žinovai nueikit prie eglutės, išgerkit arbatos, suvalgykit karštą bandelę.. bus pilve šilčiau, nuotaika pagerės.. o tai matot tik baubus, plėšikus ir vagis..:)

Almina

Almina portretas
o tie reiškiantys nepasitikėjimą ar kartais nėra iš SPECIALIŲJŲ LIUDYTOJŲ PARTIJOS? Jei taip, reiškia, nuo savo viršūnių stengiasi dėmesį nukreipti arba...juokiasi puodas, kad katilas juodas?
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių