Kontrolierė: neįgalieji Kauno poliklinikoje diskriminuojami beveik 10 metų

Lygių galimybių kontrolierė Agneta Skardžiuvienė nustatė, kad Kauno miesto poliklinikos Šilainių padalinyje žmonės diskriminuojami dėl negalios. Pasak jos, ši problema tęsiasi nuo 2010 metų.

Į Lygių galimybių kontrolieriaus tarnybą kreipėsi mama, kuri su vežimėliu judančia dukra negalėjo patekti pas gydytoją dėl nepritaikyto pastato. Dėl to šeima yra priversta naudotis gydymo įstaigomis toli nuo namų.

Pagal Lygių galimybių įstatymą poliklinikos privalo sudaryti sąlygas visiems asmenims gauti tokias pačias paslaugas, nepaisant negalios. Pareigą užtikrinti gydymo įstaigų prieinamumą numato ir Jungtinių Tautų neįgaliųjų teisių konvencija. Įgyvendinant konvencijos nuostatas, privaloma pašalinti kliūtis jau pastatytuose statiniuose taip, kad žmonės su negalia turėtų galimybę savarankiškai į juos patekti bei laisvai judėti viduje.

A. Skardžiuvienė. G. Bartuškos / ELTOS nuotr.

Poliklinikos direktorius Paulius Kibiša teigė, kad problema yra žinoma ir jai pašalinti ieškomi sprendimo būdai. Pasak jo, pagrindinė nepritaikymo priežastis yra finansavimo stygius. Pastatą planuojama suremontuoti 2019 m. pradžioje, įgyvendinant Europos Sąjungos lėšomis finansuojamą projektą, skirtą sveikatos priežiūros paslaugų prieinamumui gerinti.

Įvertinusi visas aplinkybes ir nustačiusi pažeidimą, kontrolierė kreipėsi į Kauno miesto polikliniką su siūlymu nutraukti neveikimą bei sudaryti sąlygas visiems asmenims, nepaisant negalios, gauti sveikatos priežiūros paslaugas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
ir aišku gydytojai kalti ir dėl siaurų koridorių ir neveikiančių keltuvų, nenuprotėkit visai komentatoriai....

...

... portretas
JEI kam blogai valdiškai, gali eit privačiai, pasirinkimo laisvė.

Bitė

Bitė portretas
Mūsų gydytojams laikas tapti žmonėmis, nes buvimas tik daktaru, veda prie visiško nužmogėjimo! Ir esu dėkinga tiems, kurie išsaugojo žmogiškumą.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių