Konservatoriai: tas pats ar naujas lyderis?

Nors ne vienus metus Kauno konservatoriams dirigavęs Andrius Kupčinskas po nesėkmės mero rinkimuose kalbėjo nebesieksiąs Kauno sueigos pirmininko posto, dabar vėl nebesipurto šio vaidmens ir neneigia ketinantis varžytis su partijos kolegomis dėl lyderio pozicijos.

Laukia spalio pabaigos

"Esu iškeltas kandidatu, bet debatai dar neįvyko. Palaukime debatų", – išsisuko A.Kupčinskas, paklaustas, ar ir toliau ketina vadovauti Kauno sueigai.

Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų Kauno sueiga naują lyderį turėjo išsirinkti netrukus po savivaldos ir mero rinkimų, tačiau ši data gerokai pasistūmėjo į rudenį. Dabar konservatoriai ruošiasi rinkti naują Kauno sueigos pirmininką spalio pabaigoje, kai jau bus aiškūs visi jų kandidatai į Seimą Kauno vienmandatėse apygardose.

Kandidatų netrūksta

Šiuo metu jau minimi septyni į pirmininko postą pasiūlyti kandidatai. Tai A.Kupčinskas, Kazys Starkevičius, Edita Gudišauskienė, Jonas Koryzna, Marijus Panceris, Martynas Ubartas ir Remigijus Skilandis.

M.Panceris ne kartą sakė nesieksiantis vadovauti skyriui ir prašęs kolegų nesiūlyti jo į pirmininkus. Dabar jis taip pat tikina atsiimsiantis savo kandidatūrą ir kovoje dėl skyriaus valdžios nedalyvaus. Kas dar ketina pasitraukti iš šios kovos, kol kas nežinia.

Mato intrigą

Kokią įtaką konservatorių sėkmei Seimo rinkimuose gali turėti naujas arba senas Kauno lyderis? Vytauto Didžiojo universiteto (VDU) politikos ekspertas Bernaras Ivanovas sako, kad šis klausimas gana jautrus.

"A.Kupčinskas, kaip ir konservatoriai, turi stiprų palaikymą Kaune, nes daug metų dirbo meru. Kita vertus, partijos lyderis Gabrielius Landsbergis supranta, kad Kaune konservatoriams mero posto praradimas buvo labai skausmingas. Matant, kad partijos lyderis G.Landsbergis iš esmės ėmėsi pertvarkų, tai gali būti spaudimas, kad ir Kaune turi ateiti kažkas naujas, galintis įpūsti naujos energijos, naujų idėjų", – svarstė politikos ekspertas.

Jo manymu, konservatoriai turėtų galvoti ne vien apie artėjančius Seimo rinkimus, bet ir ką nors priešpriešinti ir V.Matijošaičiui mąstant apie ateitį Kaune ir galbūt kitus mero rinkimus.

"Čia yra intriga. A.Kupčinskui reikės labai pasistengti, kad įtikintų G.Landsbergį, jog gali vadovauti Kaunui. Partijos turi ryškią vidinės valdžios vertikalę, kai partijos lyderis ir elitas išties turi svarbų vaidmenį. Vietos padaliniai paprastai į tai reaguoja", – pastebėjo B.Ivanovas.

Anot jo, permainos vis dėlto turėtų būti gerokai apgalvotos. "Jeigu ateitų kas nors naujas, jam iš tiesų reikėtų atlaikyti nemenką vidinės opozicijos spaudimą. Tai nemažas iššūkis, ir bet kokio žmogaus čia nepastatysi. Nuo to priklausys antro pagal dydį Lietuvos miesto ir konservatorių likimas jame", – prognozavo politologas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nejuokink

Nejuokink portretas
susitiko pasikalbėti politikai :D Vienas pralošė miestą, kita bando užimti septynias pareigas. Gal įsegam po medalį ir paleidžiam veteranus? Duokit pagaliau jaunam žmogui teisę. Martynai, thumbs up. Aišku pusę konservatorių net nesupras :D

Pabuskim

Pabuskim portretas
Konservatoriai pralaimėjo ne mero rinkimus, jie pralaimėjo viso miesto pasitikėjimą. Nebuvo jokio kito miesto, kuris būtų taip palaikęs konservatorius. Išrinkti tuos pačius senus žmones yra tas pats, kaip lipti ant grėblio trečią kartą ir tikėtis, kad kitas kartas bus kitoks. Gal palaikom pokyčius????

Nebejuokaukit

Nebejuokaukit portretas
Gudišauskienė? Nebejuokaukit gal :D Kaip išvis dar kyla mintis jai kandidatuoti...
VISI KOMENTARAI 19

Galerijos

Daugiau straipsnių