Koncesininkui žadama perleisti viso „Girstučio“ baseino valdymą

  • Teksto dydis:

Kauno miesto savivaldybė baigė derybas su kultūros ir sporto rūmų „Girstutis“ pramoginės dalies koncesijos konkurso laimėtoju – jam planuojama išnuomoti ir sportinę komplekso dalį.

Kauno miesto savivaldybė baigė derybas su kultūros ir sporto rūmų „Girstutis“ pramoginės dalies koncesijos konkurso laimėtoju – jam planuojama išnuomoti ir sportinę komplekso dalį.

„Koncesininkas pagal mūsų konkurso sąlygas turėjo teisę ne aukciono tvarka nuomotis ir sportinę dalį. Jis ta teise pasinaudojo, šito prašė, buvo pripažintas laimėtoju ir bus du tarybos sprendimo projektai. Jeigu taryba antrojo sprendimo projekto dėl nuomos netvirtintų, tada jo pasiūlymas negalios – jis ima tik abi dalis“, – BNS sakė savivaldybės Viešųjų pirkimų ir koncesijų skyriaus vedėjo pavaduotojas Antanas Mockus.

Su viešojo koncesijos konkurso laimėtojais – bendrovių „Sporto infrastruktūra“ ir „Klaipėdos arena“ konsorciumu – sutarta dėl dešimties metų koncesijos termino su galimybe vėliau sutartį pratęsti.

Koncesininkas per trejus metus į pramoginę dalį įsipareigoja investuoti 289,6 tūkst. eurų, kurių ne mažiau kaip 30 proc. turės būti investuoti pirmaisiais, 40 proc. – antraisiais metais.

Nuo ketvirtųjų metų po sutarties sudarymo koncesininkas mokės po 20 tūkst. eurų metinį koncesijos mokestį.

Už sportinės dalies nuomą koncesininkas savivaldybei mokėtų po 2,4 tūkst. eurų per metus. Savivaldybė turėtų galimybę išsinuomoti 50 metrų ilgio baseiną ir pirtį plaukimo ir kitoms vandens sporto varžyboms.

Dėl sporto veiklos su būsimu koncesininku yra susitarusi ir Lietuvos plaukimo federacija.

Iki šiol sportinę komplekso dalį valdė biudžetinė savivaldybės įstaiga Kauno plaukimo centras. Tarybai sutikus išnuomoti baseiną koncesininkui, ši įstaiga turės būti arba sujungta su kita biudžetine įstaiga, arba likviduota.

Koncesininkas pagal siūlomą sutartį turės galimybę sutarties galiojimo laikotarpiui suteikti savo valdomai daliai pavadinimą, tačiau jį privalės patvirtinti miesto taryba.

Pasak A.Mockaus, per derybas su koncesininku sutarta dėl abipusės atsakomybės: baudos už įsipareigojimų nevykdymą numatytos ne tik koncesininkui, bet ir savivaldybei.

Sportinėje kultūros ir sporto rūmų dalyje yra įrengtas 50 metrų ilgio baseinas su aštuoniais plaukimo takeliais. Greta sportinio baseino, pramoginėje zonoje, įrengtas 25 metrų ilgio apšilimo baseinas, sūkurinės vonios, pirtys, baras.

Baseino rekonstrukcijai iš Europos Sąjungos (ES) fondų buvo skirta 1,44 mln. eurų, kuriuos savivaldybei būtų tekę grąžinti, jeigu jai nebūtų pavykę surasti koncesininko.

Rūmų rekonstrukcija finansuota Kauno miesto ir valstybės biudžetų ir ES lėšomis. Bendra projekto vertė - 20,7 mln. litų (5,99 mln. eurų).



NAUJAUSI KOMENTARAI

kodel

kodel portretas
kodel neraso kiek brangs ?

Kieravotojas

Kieravotojas portretas
Rašė, kad Kauno autobusus ir troleibusus atiduoda valdyti Kautros vadui, kuris jau išvarė ne jo mikriukus....

Autobusistas

Autobusistas portretas
Dar Kauno autobusus atiduoda valdyti Kautros generaliniam, kuris ,,suvalgė" mikriukus....
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių