Komisijos posėdžiai dėl N.Venckienės imuniteto bus uždari

Dėl Kauno apygardos teismo teisėjos Neringos Venckienės teisinės neliečiamybės sprendžianti komisija posėdžiaus uždarai.

Seimas antradienį 61 balsu už, keturiais – prieš, septyniems parlamentarams susilaikius priėmė tokį protokolinį nutarimą. Už tokį nutarimą balsavo didesnė dalis visų frakcijų atstovų, prieš buvo arba susilaikė keli konservatoriai, du „tvarkiečiai“, trys Krikščionių partijos frakcijos nariai. Daug Seimo narių išvis nedalyvavo balsavime.

Su prašymu leisti posėdžiauti uždarai į Seimą kreipėsi pati komisija, patvirtinusi analogišką komisijos narės liberalės Dalios Kuodytės siūlymą. Už tokį parlamentarės siūlymą per komisijos posėdį antradienį balsavo aštuoni komisijos nariai, trys buvo prieš.

Laikinųjų komisijų įstatymas numato, kad posėdžiai yra uždari, jei nagrinėjamas klausimas susijęs su valstybės paslaptimi, kitais atvejais komisija rengti uždarus posėdžius gali tik gavusi Seimo pritarimą.

Savo siūlymą D.Kuodytė argumentavo, kad posėdžio salėje susirinkę N.Venckienės šalininkai trukdo posėdžiui. „Todėl, kad sėdi pašaliniai žmonės, trukdo, komentuoja, įžeidinėja“, – sakė liberalė.

Toks D.Kuodytės siūlymas papiktino gausiai į posėdį susirinkusius N.Venckienės rėmėjus. Balsavimo rezultatai buvo sutikti šūksniais: „Gėda!“, nuskambėjo ir grasinimų, jog tokį pasiūlymą parėmusius „teis demokratinis teismas“.

Taip pat komisija antradienį atmetė pasiūlymą dar pratęsti N.Venckienės apklausą, nepritarta ir siūlymui, kad Seimo vardu būtų siekiama išreikalauti mažametės perdavimo vaizdo medžiagą iš antstolės, Generalinės prokuratūros.

Komisija į kitą posėdį renkasi trečiadienį, jis bus uždaras, nes prokurorai žada pristatyti dalį ikiteisminio tyrimo medžiagos. Tačiau kelių komisijos narių reikalaujamo įrašo su mergaitės perdavimo operacija Generalinė prokuratūra neteiks.

„Seimo laikinosios tyrimo komisijos prašomi pateikti 2012-05-17 vaizdo ir garso įrašai, kuriuose užfiksuota informacija apie mažametę, priskirtini prie neskelbtinų ikiteisminio tyrimo duomenų, todėl nėra pagrindo pateikti juos Seimo laikinajai tyrimo komisijai“, – praėjusią savaitę pranešė prokuratūra.

Generalinė prokuratūra teigia ketinanti Seimo komisijai pateikti kitą jos prašomą medžiagą - 2010 metų lapkričio 17 dienos vaizdo ir garso įrašus, antstolės patvarkymus bei teismo sprendimus.

Trečiadienį sueina terminas, iki kurio komisija turi teikti Seimui rezoliuciją dėl generalinio prokuroro Dariaus Valio prašymo leisti patraukti baudžiamojon atsakomybėn teisėją N.Venckienę. Komisijos pirmininkas Evaldas Jurkevičius jau yra pranešęs, jog tikriausiai teks prašyti Seimo pratęsti komisijos darbą.

Prokurorai teigia surinkę pakankamai duomenų, kad galėtų pateikti teisėjai įtarimus pagal penkis Baudžiamojo kodekso straipsnius - dėl trukdymo antstolio veiklai, pasipriešinimo valstybės tarnautojui ar viešojo administravimo funkcijas atliekančiam asmeniui, nepagarbos teismui, teismo sprendimo, nesusijusio su bausme, nevykdymo ir dėl piktnaudžiavimo tėvų, globėjo ar rūpintojo arba kitų teisėtų vaiko atstovų teisėmis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

dziugu

dziugu portretas
kalbama,kad sudaryta komisija,ka Lietuvoje kastruoti....Pirm.Nersulka is Garliavos,pav.kirpeja irgi is Garliavos,sekr.Varkala-neaisku is kur....Garliavoje dazomas violetinei autobusiukas,kuris vyks per kaimus ir miestelius ir iki rinkimu kastruos pagal sarasus....Norintys isvengti,privalo uzsivilkti violetines maikutes ir trusikelius,o rankose laikyti aukstai iskeltus balionelius....Kol vyks akcija,galima bandyti isvykti i uzsieni,bet aktyvistai is patvorio piketuos oro uostuose,g.stotyse,pasienyje .....Amen....

Silva

Silva portretas
Jeigu prokuratūtra atsisako duoti filmuotą mediagą, tai komisija turėtų nepritarti gen. prokuroro prašymui, nes tai gali būti falsifikatas. Komisijoje daug falšyvųjų: jie šito nedarys, ypač raudonieji Kuodytė ir Šedbaras.

V.Ladas

V.Ladas portretas
Tebūnie uždaras. Naglis Puteikis vistiek išpliurps viską tautai. O komisija turėtų, pagal mane, dar patempti gumą, ir leidimą "suėsti" Neringą išduoti kuo betarpiškiau prieš rinkimus. Sprendžiant iš personalijų, komisijos narių daugiau yra traukomų už virvučių...Nors po tokio prokuratūros spjūvio į seimūnų veidus, tie karšti vyrai turėtų bent sušnypšti, ir tyčia, iš principo, neduoti reikalaujamo leidimo...
VISI KOMENTARAI 42

Galerijos

Daugiau straipsnių