Komisijos dėl N.Venckienės imuniteto darbas pratęstas savaitei

Seimas ketvirtadienį savaite iki birželio 27 dienos pratęsė Seimo laikinosios komisijos dėl Kauno apygardos teismo teisėjos Neringos Venckienės teisinės neliečiamybės darbą.

Nutarimas priimtas ketvirtadienį 65 Seimo narių balsavus už, trims – prieš, vienam susilaikius. Anksčiau priimtas nutarimas buvo įpareigojęs komisiją rezoliucijos projektą, ar tenkinti generalinio prokuroro Dariaus Valio prašymą dėl leidimo teisėją traukti baudžiamojon atsakomybėn, pateikti trečiadienį, birželio 20-ąją.

Pratęsti komisijos darbą prašė jos pirmininkas konservatorius Evaldas Jurkevičius, argumentuodamas, jog komisija prarado savaitę, kadangi ankstesnė jos pirmininkė „darbietė“ Virginija Baltraitienė, iš šių pareigų vėliau pasitraukusi, pirmąjį komisijos posėdį sušaukė praėjus savaitei po nutarimo dėl komisijos sudarymo priėmimo.

„Tos savaitės mums ir pritrūko“, – sakė E.Jurkevičius.

Prokurorai teigia surinkę pakankamai duomenų, kad galėtų pateikti teisėjai įtarimus pagal penkis Baudžiamojo kodekso straipsnius – dėl trukdymo antstolio veiklai, pasipriešinimo valstybės tarnautojui ar viešojo administravimo funkcijas atliekančiam asmeniui, nepagarbos teismui, teismo sprendimo, nesusijusio su bausme, nevykdymo ir dėl piktnaudžiavimo tėvų, globėjo ar rūpintojo arba kitų teisėtų vaiko atstovų teisėmis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

V.Ladas

V.Ladas portretas
Turinti teisę į slaptus vaizdo dokumentus Komisija, jų taip ir negavo. Iš jos prokuratūra išsityčiojo, privertusi slaptumo režimu žiūrėti viešus vaizdus. Tai (įrodymų nepateikimas) sutrukdys Komisijai priimti teisingą sprendimą. O kadangi tai lemtingas piliečiui (sakyčiau, ir Tautai) sprendimas, tai geriau nedalenkti (atsiprašau už nelabai lietuvišką žodžio darinį), negu perlenkti lazdą.

puslapis

puslapis portretas
vvv.jurkevicius.lt

LLL

LLL portretas
Tikiuosi, kad komisija išspręs šį klausimą objektyviai. Tik vieno nesupratau, ko bijo mūsų išrinkti deputatai, kad padare posedžius uždarus...Tikriausiai mano, kad tauta pamatys tikrąjį jų veidą ir baigsis jų kadencijos...Juk žmonės protingi sugeba atsirinkti...
VISI KOMENTARAI 15

Galerijos

Daugiau straipsnių