Komisija: medžioklinius šautuvus turėję aplinkosaugininkai pažemino pareigūnų vardą

  • Teksto dydis:

Aplinkos ministro Valentino Mazuronio sudaryta komisija nustatė, kad Kauno rajone aplinkosauginio reido metu medžioklinius ginklus turėję du neetatiniai aplinkos apsaugos inspektoriai pažemino pareigūnų vardą.

Atlikusi tyrimą komisija nurodė, kad liepos 16 dieną per reidą Karalgirio miške turėję medžioklinius ginklus du vyrai pažemino ir diskreditavo neetatinio aplinkos apsaugos inspektoriaus vardą, nevengė veiksmų, kurie kenktų neetatinių aplinkos apsaugos inspektorių autoritetui ar juos kompromituotų.

"Aplinkosauginių užduočių vykdymas su medžiokliniais ginklais (nors jie ir buvo automobilyje) svetimuose medžioklės plotuose be reikiamų dokumentų yra netoleruotinas, sukeliantis interesų konfliktą", – teigiama pirmadienį išplatintame ministerijos pranešime.

Kauno regiono aplinkos apsaugos departamento direktoriui bus pavesta įvertinti neetatinių aplinkos apsaugos inspektorių G.V. ir D.M. veiksmus ir spręsti klausimą dėl jų įgalinimų atšaukimo ir panaikinimo. Taip pat bus pavesta kreiptis į teisėsaugos institucijas dėl to, kad G.V. galimai pažeidė Ginklų ir šaudmenų kontrolės įstatymą ir kitus teisės aktus, reglamentuojančius šaunamųjų ginklų laikymą ir gabenimą.

Be to, komisija nustatė, kad Kauno regiono aplinkos apsaugos departamento (RAAD) Gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos viršininkas Alvydas Glinskis netinkamai organizavo ir koordinavo inspekcijos pareigūnų darbą, o gavęs pranešimą apie pažeidimus nesiėmė visų priemonių, kad pažeidimas būtų išaiškintas ir nustatyti pažeidėjai. Todėl siūloma įpareigoti Kauno RAAD direktorių pradėti A.Glinskiui tarnybinio nusižengimo tyrimo procedūrą.

Darbo grupę ministras prieš dvi savaites sudarė viešojoje erdvėje pasirodžius informacijai, kad Kauno miškų urėdijos komerciniuose medžioklės plotuose buvę du neetatiniai aplinkos apsaugos inspektoriai pažeidė medžioklės taisyklių reikalavimus ir kad juos galėjo dangstyti gamtos apsaugos inspekcijos pareigūnai.

„Aplinkos ministerija skirs papildomą dėmesį Kauno regiono aplinkos apsaugos departamento vykdomai veiklai stebėti ir tikrai nesudarys jokių galimybių pažeidėjams "pasislėpti" už aplinkosaugininkų pažymėjimų“ – sakė aplinkos ministras V. Mazuronis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

premjeras

premjeras portretas
daug kalbu ir jokio pokycio situose reikaluose.matyt, perkels pareigunus i vilniu dirbt...
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių