Kolumbariumai Kaune bus, jų kaina – iš oro

Vienkartinis mokestis už vienos urnos su mirusiojo pelenais patalpinimą Kauno Seniavos ir I-ųjų Romainių kapinių kolumbariumų nišose sieks 1,5 tūkst. litų, Petrašiūnų kapinėse – 1,8 tūkst. litų.

Už kitas urnas, kurias norima patalpinti toje pačioje nišoje, reikės sumokėti po 300 litų, ketvirtadienį nusprendė Kauno miesto savivaldybės taryba. Planuojama, kad vienoje nišoje tilps apie 3-5 urnas.

Taryba leido savivaldybės įmonei „Kapinių priežiūra“ savo lėšomis įrengti kolumbariumus trijose minėtose kapinėse. Petrašiūnų ir Seniavos kapinėse kolumbariumai atsiras vietoj tvorų, o Romainių I-osiose kapinėse – vietoj gyvatvorių.

Anot savivaldybės, Petrašiūnų kapinės yra paveldo objektas, tad kolumbariumo įrengimo sąnaudos ten bus didesnės.

Tarybos nariai Miesto tvarkymo skyriaus vedėjo Aloyzo Pakalniškio klausė, kuo remiantis, nustatyti tokie įkainiai kapinėse.

„Buvo remtasi buvusio bendrovės „Kapinių priežiūra“ direktoriaus Evaldo Stankevičiaus pristatymu, buvo priešprojektiniai pasiūlymai, kuriame viena vieta įkainota 1 200 Lt”, – teigė A.Pakalniškis.

Miesto savivaldybės administracija nusprendė, kad kaina svyruos nuo 1,5 iki 1,8 tūkst. Lt. Tačiau A.Pakalniškis pripažino, kad kainos nustatymo metodika neegzistuoja.

Miesto meras Andrius Kupčinskas teigė, kad tokių kainų prašo pati savivaldybės valdoma įmonė. Jos direktoriumi neseniai buvo išrinktas partijos „Tvarka ir teisingumas“ atstovas Algirdas Verbickas. Dėl jo priėmimo į šias pareigas pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Įtariama, kad konkurso komisijai vadovavęs Savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas, partijos „Tvarka ir teisingumas“ narys Vygaudas Molis pagelbėjo savo partijos kolegai A.Verbickui laimėti konkursą. Praėjusią kadenciją A.Verbickas ėjo Kauno miesto savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojo pareigas.

Kai kurie tarybos nariai neabejojo, kad kolumbariumų steigimas atneš ne tiek naudos, kiek leis „plauti“ pinigus. Kolumbariumus administruosianti „Kapinių priežiūra“ dirba nuostolingai, bankai atsisako jai duoti paskolas, tad ši bendrovė prašys pinigų iš savivaldybės.

Dar anksčiau E.Stankevičius buvo pripažinęs, kad „Kapinių priežiūra“ kolumbariumų įrengimui pinigų neturi. Meras A.Kupčinskas pripažino, kad šių metų biudžete lėšų nebus, bet tikimasi pritraukti privatų kapitalą.

Planuojama pirmąjį kolumabriumą Petrašiūnų kapinėse pastatyti iki šių metų Vėlinių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

nu nu

nu nu portretas
uz 30x30 syknaskyle 1,5 gabalo ar net 2?? is kur gimdo kainas tokias??

O

O portretas
kas man uždraus urną jau turimoje kapavietėje pasilaidoti? Ar ir draudžiantis įstatymas jau ruošiamas? Jei ruošiamas, tai reikės urną namie laikyt, kaip papuošalą, ir špyga godišiams!

juokinga

juokinga portretas
Verbickas visu galu meistras, is posto i posta, kaip suniui kaulas.
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių