Kolpingo kolegijos „Studentų mokslo dienos“ baigėsi tarptautine konferencija

  • Teksto dydis:

Prieš dvylika metų Kolpingo kolegijoje pradėtos organizuoti studentų konferencijos, kuriose studentai dalinasi atliktų tyrimų, projektinės veiklos rezultatais, įgyta akademine patirtimi Lietuvoje ir patirtimi, gauta išvykus pagal Mokymosi visą gyvenimą „Erasmus" mainų programą.

Lapkričio 14 d. Kolpingo kolegijoje įvyko drauge su Baltijos Vadybos Plėtros Asociacija (BMDA) ir LR Švietimo ir mokslo ministerija organizuota tarptautinė studentų konferencija „Teorija ir praktika: studentiškos įžvalgos“, kurioje dalyvavo ir pranešimus anglų kalba parengė studentai iš 7 šalių – Lietuvos, Vokietijos, Italijos, Ispanijos, Vengrijos, Kazachstano, Čekijos, atstovaudami 18 aukštųjų mokyklų.

Plenariniame posėdyje pranešimus skaitė Kolpingo kolegijos direktorė Lina Kalibataitė „Adolfas Kolpingas: ganytojo charizma“, Baltijos Vadybos Plėtros Asociacijos (BMDA prezidentas, Adizes Graduate School (JAV) dekanas dr. Virginijus Kundrotas „Integracija – kiekvienos organizacijos sėkmės sąlyga“ ir Kolpingo kolegijos studentai: Tautvydas Vigelas (Socialinis darbas, 3 kursas) bei Justinas Pušinskas ir Aurimas Duoba (Finansai, 3 kursas), grįžę iš Maltos ir Danijos, kur buvo išvykę pagal Mokymosi visą gyvenimą „Erasmus" programą.
Konferencijos metu 56 dalyviai savo idėjas pristatė keturiose darbo grupėse - „Iššūkiai verslui neapibrėžtumo sąlygomis“,  „Socialinio darbo studijų reikšmė šiuolaikinėje visuomenėje: studentų patirtis ir  perspektyvos“,  „Jaunų specialistų vaidmuo teisinės minties plėtojime“,  „Kūrybiškumas kalbų mokyme/si“. Darbo  grupėse buvo pristatyti 45 pranešimai. Konferencijos leidinyje „Teorija ir praktika: studentiškos įžvalgos“  paskelbtas 31 straipsnis.

Ši tarptautinė studentų konferencija yra išskirtinis renginys, kuris ne tik tobulina studentų gebėjimus, susijusius su teorinių žinių ir praktinių įgūdžių taikymu, bet ir suteikia galimybę Lietuvos ir užsienio šalių studentams susipažinti, pasidalinti turima patirtimi, ugdyti gebėjimą argumentuoti savo poziciją, skatino savarankiškumą ir konstruktyvų mąstymą krikščioniškų vertybių erdvėje. „Jeigu Jūs norite geresnės ateities, privalote patys ją susikurti“, – sakė kunigas Adolfas Kolpingas. 

Tarptautinė studentų konferencija – baigiamasis „Studentų mokslo dienų“ renginys. Savaitės metu vyko paskaitos, „Protų kovos“, projektų pristatymai, renginiai moksleiviams ir kt. Konferenciją finansavo LR Švietimo ir mokslo ministerija.

                  

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

wholesaleoutletcheapshoes.com

wholesaleoutletcheapshoes.com portretas
I had been simply 7.Five weeks, nevertheless i actually feel gloomy. Come accross to my place Air Jordans kicks[url=http://www.iacs-data.org.uk/bin/iacs-datajordans.asp]Air Jordan New Shoes[/url]. wholesaleoutletcheapshoes.com http://wholesaleoutletcheapshoes.com/
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių